Sakaryalı vatandaşların yeni tercihi martı
Şehir geneline bırakılan martılar yoğun ilgi goruyor
SAKARYA - Turkiye'de bircok ilde kullanımına başlanılan 'Martı Scooter' Sakarya'da yoğun ilgi gordu. İnsanların yurumek ve araba kontağı calıştırmak istemediği ya da trafikte kalıp beklemek istemedikleri yerde devreye giren sistem kısa surede beğeni kazandı.
Turkiye'de bircok ilde hizmet veren elektrikli scooter şirketi, Sakarya'da Serdivan ve Adapazarı ilcesinin sokaklarına 200 adet arac bıraktı. Sakarya'da yeni uygulamaya gecen 'Martı Scooter'lar kısa surede vatandaş tarafından yoğun ilgi gordu. Aracların musaitlik durumu ve konumunu telefona indirdikleri uygulamadan bulan vatandaşlar; ev ve iş yerlerine gidecekleri veya dolaşacakları zaman scooterları kullanmaya başladı. Kısa bir sure once şehirde başlayan uygulama; kısa mesafelerde insanların yurumek ve araba kontağı calıştırmak istemediği ya da trafikte takılı kalıp beklemek istemedikleri yerde vatandaşın yardımına koşuyor.
Adapazarı ve Serdivan ilcelerinde başlayan uygulamada, gunun her saatinde sokaklara bağlanıp kilitlenen scooterları telefondaki "kare kod" ile acıp kullanan vatandaşlar aracları ilce sınırları icinde istedikleri yere bırakıyor. Aracların şarjını ve bakımını ise şirkete bağlı gezici ekipler yapıyor.
Aracım var ama ufak tefek işlerim icin kullanıyorum
Scooterı kullanan Emirhan Korkmaz, şehir icindeki işlerini halletmek bu aracların fırsat olduğunu belirterek, "Gayet guzel, carşıdan buraya Donatım'a evime geldim park ettim, herkese tavsiye ederim. 30 kilometre hızla gidiyor. Otoyolda kullanılmasını tercih etmiyorum trafik acısından, genelde kaldırım uzerinden gidebilirler, 18 yaş uzeri olmalı. Aracım var ama ufak tefek işlerim icin kullanıyorum. Yakın cevre icin, gidip geliyorum. İnsanlarla sıkı fıkı olmuyorsun" dedi.
Cokta guzel bir uygulama
Yiğit Buğra Cakdı, scooter ucretlerinin daha uygun olabileceğine dikkat cekerek, "Uygulamayı arkadaşımın tavsiyesiyle buldum. Cok guzel, ulaşım cok iyi bir şey bu. Spora evime, gideceğim zaman uygulamayı acıyorum. Yakınımda varsa hemen kiralıyorum. Genellikle akşamları kullanıyorum. Ucret şu an guzel ama 30 kuruş olsa daha guzel olabilir" diye konuştu.
Sakarya'ya gelmesine cok sevindim
Aracın tehlikeli olduğunu ve kullananların dikkatli olması gerektiğini ifade eden Furkan Celik ise, "Uygulamanın Sakarya'ya geldiğini reklamlardan gordum kullanmak istedim. Sakarya'ya boyle bir uygulamanın gelmesine cok sevindim. Carşıya gidip gelirken kullanıyorum. Alanı cok geniş değil ama ilerleyen zamanda genişler. Carşıdan ve Serdivan'dan cıkamıyorsunuz şuan. Kartınızı giriyorsunuz, ucreti alıyor dakikası 39 kuruştan. 25 kilometre hızı gecmiyor. Tehlikeli dengeyi sağlamak gerekiyor. Sakarya'da cok rağbet gordu" şeklinde konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / AZİM CELİK