Van'ın Edremit Belediyesi personeline yonelik yangın sondurme, kurtarma, tahliye ve ilkyardım konularında eğitim ve tatbikat calışması yapıldı.
Edremit Belediyesi İnsan Kaynakları Mudurluğu İş Sağlığı Birimi tarafından belediye personeline yonelik yapılan eğitimde, yangınla ilgili hayat kurtarıcı bilgiler verildi. Eğitim sonrasında tatbikat yapan işcilere yangın sondurme teknikleri uygulamalı olarak gosterildi. Yangın eğitmeni Dilgeş Aslan, 'yangın nedir, yangın cıkış nedenleri, yangında alınacak onlemler, yangın esnasında yapılması gerekenler, yangın oncesi ve sonrası hareket tarzları, doğru yangın ihbarı verme ve yangınlara mudahale' konularında belediye calışanlarını bilgilendirdi.
Belediyede cıkabilecek yangınlara karşı; mudahale, kurtarma, koruma ve ilkyardım ekiplerinin oluşturulması gerektiğine dikkat cekilen eğitimde, personele yangın sondurme cihazları tanıtılarak, kullanımı hakkında bilgiler verildi. Daha sonra, teorik olarak verilen bilgiler yangın sondurme tatbikatıyla pratiğe taşındı. Belediyenin farklı hizmet binalarında verilen eğitimlerde personeller, toplanma alanında bir araya geldi. Burada personellere yangın tupleriyle ilgili detaylı bilgi veren Aslan, her aracta ve her binada en az bir tane aktif halde olan ve suresi gecmemiş bir yangın sondurme tupunun bulunması gerektiğini soyledi. Bilgilendirmenin ardından personele uygulamalı yangın tatbikatı yaptırıldı.
Yangın tatbikatının ardından İnsan Kaynakları Mudurluğu İş Sağlığı Birimince basınclı kaplar ve iş makinelerinin de periyodik kontrolleri yaptırılarak testlerden gecirildi. - VAN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı