Mardin'in Savur ilcesinde uretime gecen tekstil fabrikası ile yuzde 80'i kadın olmak uzere 2 bin 500 personele istihdam sağlanması hedefleniyor. Savurlu iş insanı Hayrettin Akar, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın da desteklediği, toplam maliyeti 47 milyon 500 bin TL değerindeki proje; aynı zamanda LEED sertifikası almaya hak kazanmış bolgenin ilk tekstil fabrikasında uretimde yuzde 80 kadın istihdamını hedefliyoruz" dedi.
İhracat ve uretim ağına katılan Guneydoğu Anadolu'daki son yerlerden biri de 32 bin nufuslu Mardin'in Savur ilcesi oldu. İngiltere, Hollanda, İsvec, İspanya, Fransa, Belcika ve Almanya'ya ihracat yapan İzmir merkezli hazır giyim ureticisi Akar Tekstil, Savur'a 2 bin 500 kişiye istihdam yaratacak bir tekstil fabrikası kurdu. Fabrika uretime başlarken Akar Tekstil Yonetim Kurulu Başkanı Hayrettin Akar, kuresel bircok hazır giyim markasının ureticiliğini gercekleştirdiğini soyledi. Şu an 3 bine yakın personeli ve 200 bin metrekareye ulaşan uretim alanlarıyla Ege Bolgesi'nin en buyuk tekstil ureticileri arasında yer aldığını belirten ve Savur'daki yeni uretim alanında 500 personelle uretime başlayan Akar Tekstil'in Yonetim Kurulu Başkanı Hayrettin Akar, 2020 yılı son ceyreğinde Savur'daki personel sayısını 900'e, 2021 yılı sonunda ise 2 bin 500'e yukselteceğine vurgu yaptı.

"HEDEF YUZDE 80 KADIN İSTİHDAMI"
Kuculmelerin arttığı bir donemde, girişken bir politikayla uretim ağlarını genişlettiklerini kaydeden Akar; yeni yatırımlarıyla istihdam ve ihracatta, bolge ve ulke ekonomisine katkı sağlayacaklarını soyledi. Hayrettin Akar, "Kontrollu olmak şartıyla, Akar Tekstil koronavirus doneminde de insan kaynağına yatırım yapmaya devam edecek. İzmir ve Kula'daki tesislerimizde olduğu gibi, Savur'da da nitelikli insan kaynağı oluşturacağız. Onceliğimiz istihdam, istihdamda ise onceliğimiz kadınlar olacak. Firma olarak, İzmir'de olduğu gibi Savur'da da, uretimde yuzde 80 kadın istihdamını hedefliyoruz" diye konuştu.
"5 YILDA CİRO HEDEFİ 60 MİLYON EURO"
31 bin metrekare kapalı alanda, ihracat odaklı uretim yapacakları bilgisini veren Akar, "Savur tesisi icin 2020 yılında, ayda 250 bin adetlik uretimle yılda 12 milyon euro ciroya ulaşmayı planlıyoruz. Onumuzdeki 5 yılda ise ciro hedefimizi 5 katına cıkartarak 60 milyon euro ciro hedefliyoruz" dedi.
"FABRİKAMIZ KENDİ ELEKTRİĞİNİ URETİYOR"
Akar Tekstil Yonetim Kurulu Başkanı Hayrettin Akar, Mardin'in Savur ilcesinde kurulan fabrikaları ile ilgili şu bilgileri paylaştı;
"Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının da desteklediği, toplam maliyeti 47 milyon 500 bin TL değerindeki proje; aynı zamanda LEED sertifikası almaya hak kazanmış bolgenin ilk tekstil fabrikası. Surdurulebilir uretim anlayışıyla tum dunyada otorite olarak kabul edilen ABD Yeşil Bina Konseyi tarafından geliştirilen LEED Sertifikası, sadece cevre ve insan dostu yapılara veriliyor. Acılımı "Enerji ve Cevre Tasarımında Onculuk" olan LEED Sertifikası'nı, enerjiyi ve doğal kaynakları verimli şekilde kullanan kurumlar almaya hak kazanıyorlar. Binanın cevre ve doğa ile uyumlu olmasının yanı sıra; yuksek ic mekan, hava kalitesi ve arazi-malzeme secimi gibi bircok kriterler değerlendirilip, ucuncu taraflarca da doğrulanıyor. Silver (Gumuş) duzeyinde derecelendirilen bolgenin LEED Sertifikalı ilk tekstil fabrikası olma ozelliği taşıyan Akar Tekstil Savur Fabrikası, cevreci yapısı itibarıyla elektriğini de kendi uretecek"

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı