Erzincan'da atıcılık sporunda gosterdikleri ustun performans ve elde ettikleri Turkiye takım rekoru ile dikkati ceken sporcular, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında antrenmanlarını evden cevrim ici olarak surduruyor.
Erzincan Genclik ve Spor İl Mudurluğu bunyesinde kurulan Erzincan Havalı-Ateşli Tabanca ve Tufekspor'da faaliyet gosteren sporcular, 10-15 yaş grubu oğrenciler arasından sportif yetenek taraması sonrası atıcılık ekibine seciliyor.

Yaklaşık 2 yıllık bir eğitimin ardından musabakalara katılan ve yaşları 12 ile 50 arasında değişen takımın 52 kişilik lisanslı sporcusundan 33'u kadınlardan oluşuyor.
Atıcılıkta şu ana kadar katıldıkları musabakalarda 430 madalya, 78 kupa kazanan coğunluğu genc kızlardan oluşan sporcular, dort Turkiye rekoruna sahip.
Kovid-19 salgını nedeniyle antrenmanlarına kısa bir sure ara veren sporcular, cevrim ici olarak evden irtibat kurdukları antrenorleri gozetiminde gunde cift antrenman olmak uzere haftanın 7 gunu calışmalarını surduruyor.
Pandemiye rağmen antrenman ve lig musabakalarında rekorlarını yenileyen sporcular, yıl sonunda yapılması planlanan Turkiye şampiyonasında bu rekorlarını tescil ettirmek icin calışmalarına devam ediyor.
Takımın atış antrenoru Tuğrul Karanlık, AA muhabirine, her gun sıkı bir eğitim ve disiplinle antrenmanlarına cevrim ici devam ettiklerini soyledi.
Takımdaki sporcuların coğunluğu kadınlardan oluşuyor
Tuğrul Karanlık, takımlarının buyuk coğunluğunu kadınların oluşturduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
"Poligonumuz son sistem elektronik cihazlarla donatılmış, Turkiye'de ilk beş arasında bulunan poligonlardan birisi. Şu anda 52 sporcumuz var ve ortalama 47 sporcu ile antrenmanlarımızı surduruyoruz. Sporcularımızın coğunluğu kadınlar oluşturmakta. Yeni tip koronavirus tedbirleri kapsamında bazı spor branşları haric antrenmanlar durdurulmuştu. Biz o donemde silahları sporcularımıza zimmetleyerek evlerine gonderdik ve internetten bağlantı gercekleştirerek antrenmanlarımıza devam ettik. Yakın zamanda yaptığımız lig musabakalarında birkac sporcumuz Turkiye rekorunu şu anda gecmiş durumda. Kısmet olursa bunu da yıl sonunda duzenlenecek olan Turkiye şampiyonasında ispat edeceğiz."
Hedefleri Turk bayrağını dunyada dalgalandırmak
Sporcuları ile surekli iletişim halinde olduklarını dile getiren Karanlık, "Bugune kadar sporcularımızın elinde 4 Turkiye rekoru bulunuyor. Bunun yanı sıra 78 kupa ve 430 madalyamız var. Milli takımda bir sporcumuz, İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda da yarışmış bir sporcumuz ve yine mili takım aday kadrosunda sporcularımız bulunmakta. Hedefimiz şehrimizi, ulkemizi, yurt dışı platformlarda zirveye taşıyarak Turk bayrağını dunyada dalgalandırmak." diye konuştu.
Milli takım sporcusu olarak Turkiye'yi olimpiyatlarda temsil etme gururunu yaşamak istediğini ifade eden sporculardan Yusuf Karabina ise şunları kaydetti:
"Bu spora kucuk yaşlarda arkadaşımın tavsiyesiyle başladım. Hedefim ilk başlarda asker olmaktı ancak atıcılık sporunu sevince kendimi burada geliştirmek istedim. Şu anda hedefim olimpiyatlarda altın madalya kazanmak. Takım ve ferdi olarak bircok Turkiye rekoru ve şampiyonluğum var. Pandemi surecinde internet uzerinden cevrim ici olarak antrenmanlarımıza hocalarımızın gozetiminde devam ettik. Bunun cok faydasını gorduk ve formdan duşmemiş olduk."
Sporculardan Zeynep Ulutaş da babasının tavsiyesiyle iki yıldır atıcılık sporu yaptığını soyleyerek, "Spora ilk başladığımda cok meraklı değildim ancak sonrasında cok sevdim. Kız arkadaşlarıma da bu sporu oneriyorum. Her ne kadar erkeklerin yapmış olduğu bir spor olsa da kadınlar da bu branşta cok başarılı oluyor. Pandemi surecinin bizi kotu etkileyeceğini duşunmuştum ancak tam tersine antrenorlerimiz ile cevrim ici olarak antrenmanlarımıza devam ettiğimiz icin başarımız daha da yukseldi. Ben kız erkek, yaşlı, genc demeden herkese bu sporu oneriyorum." şeklinde konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Kemal Ozdemir