Unlu olduktan sonra hayatınızda neler değişti?
Normalde Mersin'de yaşarken şarkım cıktıktan sonra hic bilmediğim bir şehre İstanbul'a yerleştim. Masallar şehri yeditepe İstanbul… Binlerce guzel insanın kalbini kazandım. Muzikle daha icli dışlı oldum. Hayat ve yaşam goruşum gelişti. 21 yaşındayım henuz cok gencim kitap gibi bir şehirle buluştum.

Neler yapıyorsunuz bu şehirde?
Muzik calışmalarımla daha icli dışlı olduğum, ufkumun daha da acıldığı calışmalar yapabilme fırsatı yakaladım burada… Yanı sıra; insanın manevi yonlerini de guclendirecek onemli bir yer burası... Ayrıca; sosyal yonden yurdun hicbir yerinde bulamayacağınız; hayranlıkla ziyaret edebileceğiniz saraylar, muzeler, sergiler var. İstanbul okul gibi, kitap gibi… Akıcı bir roman olur ya daha okuduğunuz sayfa bitmeden diğer sayfaları merak edersiniz, benim icin bu şehirde yaşamak da oyle… Pandemi dolayısıyla genel olarak tum dunyada insanlar cok fazla ozgur kalamasak da; olabildiği olcude bu şehri yaşıyorum. Belirttiğim gibi muzikle cok daha icli dışlı oldum. Evde hayat var donemi muzik calışmalarımın yoğunluğunu arttıran, uretkenliğimi destekleyen donemler oldu.
"Cennetten cicek toplamak" ?şarkının ?bizim duyduğumuz? tarafı...? Sizdeki acılımı nedir? bu duygusal sozlerin??
Hayatımın her noktasında muziğe sarılan biriyim. Babamı erken yaşta kaybetmenin verdiği acı bir yana tum zorluklara annem ve kız kardeşlerimle beraber goğus gerdik. O yuzden " acılara yuruyor korkmuyorum " sozleri bana yaşadığım zorlukları hatırlatıyor. Pes etmemek, zorlukları gecmek anlamında motive ediyor. Korkmadığımı kendime hatırlatıyor?.
Youtube kanalınızdan haberimiz var ama muzik hayatınız nasıl başladı?
Babam teşvik etti. ?Muzik ?konu?sunda beni cok destekliyordu. Cocukluğumda surekli gittiğimiz davetlerde ve evimizde bana şarkılar okuttururdu. Zaman icinde muziğe olan hayranlığım iyice buyudu, arttı. Eğitimini almaya karar verip; liseyi guzel sanatlar lisesi muzik bolumunde oku?yarak başladım.
200 milyondan fazla tıklanma rekorunuz var. Kendinizi aşabilecek misiniz?
İnsanların beğenisini boylesine guzel yaşayabilmek tarifsiz guzel bir duygu… Bundan sonraki calışmalarımda yine herkesin her yaşın beğenebileceği calışmalarım olsun diye cabalarım. Ancak bundan sonra yer alacak şarkılarım "cennetten ciceği" gecebilir mi bunu hic birimiz bilemeyiz. Tabi ki gecmesini isteriz fakat daha oncede soylediğim gibi hayatıma gelen her şeye gonulluyum. Benim onceliğim kaliteli iş yapmak. Eğer yaptığım işe guveniyorsam bir kişi bile dinlese benim icin buyuk bir hazine.
Sizi tanım?a?dan bulunduğunuz ortamda ?şarkılarınızın dinle?yen insanları fark ettiğinizde ne hissediyorsunuz?
Cok mutlu oluyorum. Cok utanıyorum ve hemen kızarıyorum… Hic tanımadığınız dinleyicilerinizle, sizi sevenlerle duygulu bir iletişim hattı olduğunu goruyorum. Gercekten tarifsiz guzel bir his..
Ozguveninizin yuksek olduğunu duşunuyorum? Bunu nasıl geliştirdiniz?
Kendimle barışık bir insanım… Kendimi olduğum gibi kabul ediyorum. Kendimi seviyorum. Kusurlarım da olabilir ama seviyorum kendimi. Hic bir insanın kusursuz olamayacağını biliyorum. Bu duygu ve duşunce yapısında olduğum icin guclu bir ozguvene sahibim. Yaşadığım olaylar bugune kadar olan guclukler, var olan ozguven duygumu zaman icinde daha da geliştiriyor.
??Oldukca sade bir tarzınız var. Danışmanlık alıyor musunuz? Yani bir imaj danışmanınız var mı?
Sadelik seviyorum. Klasik olanı da seviyorum. Bu konuda danışmanlık aldığım bir isim de var. Sevgili Rana Buyuk; hem styling'imi yapıyor, hem de bana bu konuda oneriler veriyor.
Repertuarınızı oluştururken ozellikle hassasiyet gosterdiğiniz, dikkat ettiğiniz hususlar nelerdir?
??Dinleyicilerimin sevebileceği aynı zamanda benimde okurken keyif aldığım şarkıları secmeye calışıyorum. Şarkı soylerken de, yaparken de keyif almanız, o duyguları yaşıyor olmanız, hissetmeniz onemli… Diğer onemli olan ise aynı duyguları, dinleyicinin bulunduğu taraf iletebiliyor olmanızdır. Bu hususlarda hassasiyet gosteriyorum.
Reklam ya da dizi oyunculuğu duşunur musunuz?
Hayır, şu an icin duşunmuyorum… Zaman ne armağan eder, gelecek ne getirir onu da bilemiyorum. Bazen zaman o an bize ne getirirse onu yaşıyoruz hepimiz. ve o anda kalıyoruz. Dilerim ben hep muzikte kalırım, orada buyurum. Dolayısıyla gelecek ne getirir bilemeyiz ama şuan oyunculuk duşunmuyorum.
Sizce bu parca neden bu kadar sevildi?
Sozler akılda kalacak yapıdaydı. Yani bence şarkının sozlerinin tekerleme gibi olması akılda kalması yonunden bir artı oldu. Şarkının hem slow hem de hareketli versiyona uyması da başka bir artı oldu. Doğal olarak sevildi.
Sıradaki şarkı nasıl bir calışma olacak?
Kıymetli Produktorum Erol Kose ve ben surprizlere bayılıyoruz. O yuzden sıradaki bu konu dinleyicilerimize surpriz olsun.
??Oğretmen olduğunuzu biliyorum ama yine de sorayım eğitime devam mı?
Bu yıl Kırıkkale Universitesi Guzel sanatlar fakultesi muzik bolumunden mezun oldum.
Hangi meslekle ilerleyeceksiniz?
Cocukluğumdan beri gonlumde yatan sevdiğim iş şarkı soylemek. Bu alanda ilerlemek hedefim. İnsan sevdiği işi yaptığında var olduğunu kanıtlar. Ben bu yonde ilerlemek ve başarılı olabilmek icin elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum. Eğitim benim icin hayat boyu yenilenme… Bu konuda da kendimi her daim yenilemeye, geliştirmeye acığım. Bu taraf bu şekilde bende kalır ve kendimi geliştirmek uzere kendi icimde devam eder.
Bu hayatta en cok neye değer verirsiniz?
Ailem… Onların onune gecebilecek hicbir şey yok benim icin. Ailenin onune gecebilecek hic bir değer tanımıyorum. Ailem benim her şeyim. Bu dunyadaki tek ve butun varlığım ailem.
Olmadan asla diyebileceğiniz ne var?
Kesinlikle şarkılar. Mutlu olduğumda da uzgun olduğumda da onlara sığınıyorum. O sozlerde hayatı yaşıyorum, kendimi buluyorum. Cesaret kazanıyorum. Motive oluyorum. Duygular insanları hayatta ve ayakta tutan yegane hislerdir. ve muzik bu hisler, ruhu besleyen ilac gibidir… Benim icin muzik şarkılar olmadan asla…
Sizi en cok ne uzer?
Aldatılmak… Değer verdiğim, guvendiğim birinin bana aynı değeri vermediğini anlamış olmak. Guvenimi sarması, inandığım bir insanın yanlış yapması beni cok uzer. Ben birine bana guvenebilirsin diyorsam bunu asla sarsmam, hata yapmam.. Karşı taraftan da kim olursa olsun aynı tavrı, yani guvenimi sarmamasını beklerim.
Dunyaya bir mesaj vermek durumunda kalsaydınız bu ne olurdu?
Dunyayı guzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey… Sait Faik'in bu cumlelerini cok seviyorum ve insanların birbirini cıkarsız sevmelerini dilerdim.
Teşekkur Ederiz.
Kaynak: Hurriyet