Acıkoğretim Fakultesinde her mezun bir fidana donuşuyor
Mezun olan 330 bin oğrenciye diplomaları hediyeleri ile birlikte dağıtılıyor
49 yaşında Acıkoğretim Fakultesinden mezun olan Fatma Değirmenci;
"Anadolu Universitesi'ne bana boyle bir imkan sağladığı icin cok teşekkur ediyorum"
Acıkoğretim Fakultesinden mezun olan Aliye Kubra Gezgince;

"Bu benim ikinci universitem ve diplomam, hediyeler de manevi olarak cok guzel"
ESKİŞEHİR - Anadolu Universitesi Rektoru Prof. Dr. Fuat Erdal'ın acıkladığı ve Anadolu Universitesi 2019-2020 Akademik Yılı mezunlarına diplomaları ile birlikte verilecek olan ve iclerinde tohumlu kalemlerin bulunduğu mezun hediye paketlerinin dağıtımı Eskişehir'in yanı sıra Turkiye'nin 81 ili ve KKTC'de başladı.
Pandemi tedbirleri kapsamında bu yıl neredeyse hicbir universite mezuniyet toreni duzenleyemediği icin yıllardır mezun olacağı anı bekleyen oğrenciler, mezuniyet torenleri olmadan mezuniyet cubbesi giymeden, mezuniyet keplerini havaya atmadan kısacası mezuniyet heyecanını yaşamadan mezun oldular. Oğrenci sayısı bakımından Turkiye'nin en buyuk universitesi olan Anadolu Universitesi, pandemi surecinde mezun olan oğrencilerini unutmadı ve Rektor Erdal'ın girişimleri ile tam 330 bin oğrenciye ucretsiz olarak dağıtılacak mezun hediye paketleri hazırlayarak oğrencilerine anlamlı bir jest yaptı. Mezun hediye paketlerini Turkiye'nin 81 ilindeki ve KKTC'deki Acıkoğretim burolarından diplomaları ile birlikte alan oğrenciler hem mezun olmanın hem de hediye paketi almanın sevincini bir arada yaşadılar. Eskişehir'de de 10 bin hediye paketi dağıtılırken, bu anlamlı hediye ile her mezun aslında bir fidana donuşecek.
"Boyle bir donemde bize moral oldu"
Acıkoğretim Fakultesinden mezun olarak ikinci universitesini bitiren 22 yaşındaki Buse Ozniyet hediyelerin manevi anlamlarını yuksek olduğunu soyleyerek "Anadolu Universitesi'nin bana ikinci universite imkanını sunduğu icin mutluyum. Bugun mezun oldum. Zorlandığım zamanlar da oldu ama oğrenim ortamı sayesinde bu zorluğu yendim. Korona surecinde insanlar okullarından buruk ayrılıyorlardı. Burada cuppe giymek gercekten guzel bir duygu. Boyle bir donemde bize moral oldu. Bize verilen hediyelerin manevi anlamı yuksek. Tohumlu kalem ve diğer hediyeler bize hatıra olarak kalacak" dedi.
"Tohumlu kalemi gorunce cok mutlu oldum"
Acıkoğretim Fakultesinden mezun olan Aliye Kubra Gezgince ise oğrenim ortamının cok guzel olduğunu ifade ederek, "Cok mutluyum bu benim ikinci universitem ve diplomam. İkinci diplomamı almam daha kolay oldu aslında. Oğrenim ortamı da cok guzel. Hediyeleri, ozellikle tohumlu kalemi gorunce cok mutlu oldum. Manevi olarak cok guzel bir hediye. Pandemi doneminde yaşadığımız surece rağmen bizi cok mutlu ettiler" diye konuştu.
"Fırsatım olursa 3'uncu universiteyi de okuyacağım"
49 yaşında Acıkoğretim Fakultesinden mezun olan Fatma Değirmenci Anadolu Universitesi'ne boyle bir imkan sağladığı icin teşekkur ederek şu ifadeleri kullandı:
"İlkokuldan başlayarak universite olmak cok guzel bir duygu. Ben kendim ilkokul mezunuydum. Oğrenimime mecburi ara verdikten sonra ortaokul ve lisenin ardından 2 universite bitirdim. Daha once Erzurum Universitesi'ni bitirdim, şimdi de Anadolu Universitesi. Yaşım 49, cok mutluyum ve cok gururluyum. Bu benim hayalimdi. Cocukluğumdan beri hic bilmediğim bir ortam. Anadolu Universitesi'ne bana boyle bir imkan sağladığı icin cok teşekkur ediyorum. Fırsatım olursa 3'uncu universiteyi de okuyacağım. Aldığım hediyeler de cok kıymetli. Zamanında okumamış, aileleri gondermemişler yani bizler icin cok buyuk bir umut, hayal.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / BURAK TEKİN