Milliyetci Hareket Partisi (MHP) Van İl Başkanı Salih Gungoralp, yapılan secimle guven tazeledi.
Van Guvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneğinin cok amaclı salonunda gercekleştirilen kongreye MHP Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Şekerci, MHP Van İl Başkanı Salih Gungoralp, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hakan Yavuz, MHP ilce başkanları, Ulku Ocakları Başkanı Ahmet İşiyok, MHP Kadın ve Genclik Kolları ile uyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kongrenin divan başkanlığına MHP Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Şekerci secildi. Daha sonra bir konuşma yapan MHP İl Başkanı Salih Gungoralp, Van'da ulkucu hareketin onumuzdeki uc yıllık yol haritasına ve icraatlarına yon verecek ekibin belirleneceğini İfade ederek, "Ben ve calışma arkadaşlarım, Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahceli Beyin 'İstiklal icin birlik/istikbal icin dirlik, kazanan Turkiye olacak' sloganı ile cıkıyoruz yola. Van'da bu kutlu gorevi şahsımıza verirseniz, 'ben'i kaldırıp 'biz' diyeceğiz. Teşkilat diyeceğiz, dava diyeceğiz, vatan diyeceğiz, bayrak diyeceğiz. Butun teşkilatlarımızı kucaklayacağız ve kimseyi otekileştirmeyeceğiz. Davamızın sancağını daha yukarılara taşımak icin gecemizi gunduzumuze katacağız. Bilinmelidir ki yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" dedi.
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Şekerci de, kongrenin vatana, millete Van'a hayırlı olmasını temenni ederek, "Devletle milletin el ele verdiği bugunlerde devletimize millet olarak yardımcı olma zaruriyetimiz var. Ondan dolayı bizlerde bu konuda hem salonumuzda hem de dışarıdaki yaşantımıza pandemiye dikkat etmek zorundayız. Bu surec sadece bizde değil ulkemizi en derinden ilgilendiren bir konu. Pandemi surecinde gorevli olan butun arkadaşlarımıza huzurlarınızda teşekkur ederim. 23 Ekim'de Van depreminde hayatını kaybeden tum vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet dilerim. Sadece depremlerle değil bizim ulkemizde terorle mucadelede şehit verdik. Şehitlerimizi huzurlarınızda yad ediyor, onların kıymetli hatıraları onunde saygı ile eğiliyorum. Bize gostermiş olduğunuz teveccuhten dolayı saygılarımı arz ediyorum. Cumhur ittifakı ile bezenmiş bir Turkiye var. Turkiye'nin birlikteliğinin ozellikle milli değerler acısından ve Turkiye acısından cok buyuk onemi var. Liderimiz ve Genel Başkanımız Devlet Bahceli bu konuya her zaman değinmekte ve en ufak tavizimizin olmadığını belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.
Daha sonra Milliyetci Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahceli'den gelen mektubun okunmasının ardından tek liste ile girilen secimde Gungoralp guven tazeleyerek yeni başkan secildi. - VAN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı