Konya Buyukşehir Belediyesi ile Selcuk Universitesi (SU) arasında; hayvansal ve bitkisel uretim yapılarak, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla iş birliği protokolu imzalandı.
Konya Buyukşehir Belediyesi ve Selcuk Universitesi arasında Konya'da tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi icin ortak calışmalar yurutulmesi amacıyla işbirliği protokolu imzalandı. İmza toreninde konuşan Buyukşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'nın kadim universitesi olan Selcuk Universitesi'nin bugune kadar biriktirdiği akademik bilgiyi Buyukşehir olarak sahada elde ettikleri tecrube ile birleştirmeyi arzu ettiklerini dile getirdi. Bir sanayi ve kultur şehri olan Konya'nın aynı zamanda cok onemli bir tarım şehri olduğunu da vurgulayan Başkan Uğur İbrahim Altay, "Tarımsal uretimin artırılması ile ilgili de Yeni Buyukşehir Yasası'ndan sonra cok onemli calışmalar yurutuyoruz. Bu protokol ile kurulacak Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi, inşallah universitemizin akademik birikimiyle bizim 6 yıldır sahada elde ettiğimiz birikimi harmanlayarak, ozellikle genc ciftci eğitiminde ve yeni urunlerin uretilmesi konusunda bir araştırma laboratuvarı merkezi haline donuşecek. Turk Dunyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Dunya Belediyeler Birliği Eş Başkanı sıfatıyla da ozellikle şehrimize gelen belediye personelinin eğitimleri ile ilgili faaliyetlerinde de burayı kullanmak ve bilgi birikimimizi onlara aktarmak istiyoruz. Konya, cok onemli bir tarımsal ekipman ureticisi. Ayrıca ileride Turk Tarım Alet ve Makinaları İmalatcıları Birliği (TarMakBir) ile yapacağımız protokol ile de inşallah Konya'da, uretilen teknolojiyi ozellikle yurt dışından gelenlere gostereceğiz ve ileride o bolgelerde satışıyla ilgili bir farkındalık oluşacak" dedi.
"Konya'nın tarımına cok onemli katkı sunacak"
İmzalanan protokolle universiteye ait seraların modernizasyonunun Buyukşehir Belediyesi tarafından yurutuleceğini aktaran Başkan Altay, "Yonetimde ortak akıl ve fikir birliğini onemsiyoruz. Bu protokolun Konya'nın tarımına cok onemli bir katkı sunacağını duşunuyorum. Yurt dışındaki modeller incelenerek ortaya konulmuş ve en onemlisi de ciftcilerimizin daha nitelikli uretim yapmasının onunu acacak bir protokol imzalıyoruz. Rektorumuz secildiği gunden itibaren belediyelerimizle cok yoğun bir mesai icerisinde. Universitemizin bilgi birikimini her alanda Konya'nın gelişimine sunuyor. Rektorumuz nezdinde universitemizin tum akademik kadrolarına teşekkur ediyorum" ifadelerini kullandı.
"Konya Buyukşehir, Turkiye'de ve dunyada en yenilikci belediyelerden"
SU Rektoru Prof. Dr. Metin Aksoy ise, gorevi devraldıkları andan itibaren bircok alanda protokol imzaladıklarını kaydederek, "Bu protokol kapsamında da universitemizin şehirle ve aynı zamanda da şehrimizin ihtiyacları olan konulara yonelik iş birliğinin surdurulmesini onemsiyoruz. Protokoller arasında en fazla onem arz eden noktalarından birisi Buyukşehir Belediyemizle yaptığımız protokoludur. Bizim icin ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu başkanımızın şahsında Buyukşehir Belediyemizin calışanlarına teşekkur ederek bu protokolun onemini belirtmek isterim. Buyukşehir Belediyemiz Turkiye'de lokomotif olan belediyelerden bir tanesi. Turkiye'de ve dunyada buyukşehir belediyesi imajı icerisinde en onde gelen, en yenilikci, en fazla ilkleri gercekleştiren bir belediyedir. Bu anlamda universitemiz ile yaptıkları protokol bizim adımıza da buyuk onem arz ediyor. Konya bir tarım ve sanayi şehri. Bu tarım şehrinde bolgedeki en koklu universite olan Selcuk Universitesi bunyesindeki Ziraat Fakultesi ile Veteriner Fakultesindeki akademik kadromuz, universitemizin bilimsel alandaki calışmalarını şehrimizin tarım alanındaki veya bu alana yonelik hayvansal alanlardaki yenilikci ve genc girişimcileri destekleyici noktalarda bilgilerini paylaşacak. Bu, bilgilerin topluma kazandırılmasının sağlanması adına onem arz ediyor. Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine bilimsel dokunuşlarla katkı sağlamak istiyoruz. Buyukşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine cok teşekkur ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Altay ve Rektor Prof. Dr. Aksoy, hayvansal ve bitkisel uretim yapılması, urunlerin pazarlanması, değerlendirilmesi, tarımsal faaliyetlerle ilişkili tum kalemlerde ortak calışma yurutulmesi ve tarımsal eğitim alanında ortak stratejiler geliştirilerek uygulanması amacı taşıyan iş birliği protokolunu imzaladı. Protokol, Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi kurulmasını, tarımsal organizasyonların birlikte yapılması, Konya Buyukşehir Belediyesi'nin SU Ziraat Fakultesi oğrencilerinin ve proje kapsamındaki personel ve ureticilerin teknik gezi ve saha calışmalarını sağlaması, mutabık kalınan tur, ceşit ve sayıda hayvan ve bitki tedarik-teslimi gorevini ustlenmesi, universite alanında bulunan eğitim seralarının modernize edilmesi, genc ciftci eğitiminin ortak yurutulmesi, ornek koy projesinin ortak yurutulmesi, Meram Bağlarının yeniden canlandırılması gibi konularda ortak calışma yurutulmesini kapsıyor. - KONYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı