-Turkcell, tekno atıkların geri donuşumunden gelen geliri cocukların nitelikli eğitimine katkıya donuşturduğu 'Eğitime Donuştur' projesi ile bugune kadar 6,5 ton elektronik atık topladı. Tum Turkiye'de Turkcell mağazalarından toplanan atıklardan elde edilen geliri yeni eğitim donemiyle birlikte pandemi doneminde hayatını kaybeden sağlık calışanlarının cocuklarının eğitimine katkı olarak donuşturmeye başladı.
Surdurulebilir bir dunya icin calışmalarını hız kesmeden devam ettiğine dikkat ceken Turkcell, Bilişim Sanayicileri Derneği (TUBİSAD) birlikte gecen yıl başlattığı 'Eğitime Donuştur' projesi aracılığıyla yuzlerce cocuğun hayatına dokunmaya devam ettiğini duyurdu. Proje ile cevrenin korunması ve doğal kaynaklardan tasarruf edilmesi sağlandığı ihtiyac sahibi cocukların eğitimine de katkıda bulunulduğuna vurgu yapıldı.
MURAT ERKAN: SURDURULEBİLİRLİK HER ZAMAN ODAĞIMIZDA
Surdurulebilirliğin Turkcell'in temel iş prensiplerinin arasında bulunduğunu hatırlatan Turkcell Genel Muduru Murat Erkan, "Turkcell olarak geliştirdiğimiz urun ve hizmetlerin yanı sıra hayata gecirdiğimiz projelerde de surdurulebilirliği her zaman odağımıza alıyoruz. Turkiye'de muşterilerinin Tekno atıklarından kendini sorumlu hisseden ilk şirket olarak başlattığımız 'Eğitime Donuştur' projesi ile dongusel ekonomiye katkı sağlarken yuzlerce cocuğun eğitimine de destek olduk. Gecen sene hayata gecirdiğimiz projemiz tum Turkiye'yi kapsayan mağazalarımız aracılığıyla bir tekno atık seferberliğine donuşmuş durumda. Cocuklarımızın eğitimi icin cok onemli olan bu projeyi aslında bir 'ileriye donuşturme' projesi olarak goruyoruz. Turkcell Elcilerimiz de bu projeyi cok sahiplendi, onlara da tekrar teşekkur ediyorum. Onların bu sahiplenmesini karşılıksız bırakmamak adına tekno atık toplama yarışması duzenledik. Katılan tum mağazalarımızı da tekrar tebrik ediyorum" dedi. Erkan, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da daha iyi bir dunya icin hareket ederek geliştirdikleri projelerin yanı sıra cocukların eğitimi icin calışmalarını surdureceklerini sozlerine ekledi.
Turkcell konuyla ilgili yaptığı acıklamada, "Tum Turkiye'de devam eden ve tekno atıkların kayıt altına alınması icin Turkcell'in desteği ile hayata gecirilen sosyal sorumluluk projesi 'Eğitime Donuştur' sayesinde bilgisayardan uydu alıcıya, telefondan ses sistemlerine kadar artık kullanılmayan pek cok alet, Turkcell mağazalarında bulunan tekno atık toplama kutularında birikerek bir cocuğun hayatını değiştiriyor." ifadelerine yer verdi.
SAĞLIK CALIŞANLARININ COCUKLARINA DESTEK
Projenin hayata gectiği gunden bugune kadar toplanan 6,5 ton elektronik atığı TUBİSAD ile birlikte ekonomiye kazandırdığına acıklamasında yer veren Turkcell, "Elde edilen gelirin tamamı, cocukların eğitiminde kullanılmak uzere TEGV'e bağışlanırken, yeni eğitim ve oğretim doneminden itibaren KAHEV (Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı) aracılığıyla pandemi doneminde hayatını kaybeden sağlık calışanlarının cocuklarına bağışlanmaya başlandı." bilgisini paylaştı.
TURKCELL MAĞAZALARINDA TEKNO ATIK SEFERBERLİĞİ
Turkcell, tum Turkiye'deki mağazalarında tekno atık toplama yarışması başlattığına ve 15 bolgede en fazla tekno atığın toplayarak eğitime donuşmesini sağlayan 15 bayiye cevre dostu elektrikli scooter hediye ettiğini belirtti.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı