Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıc'ın daveti uzerine kente gelen Turkiye'nin onde gelen seyahat yazarları, gurme ve Instagram fenomenlerinden oluşan 30 kişilik ekip, 3 gunluk #bucayikesfet turunu tamamladı. Buca'nın tarihi yerlerinden gastronomisine, doğal guzelliklerinden sokaklarına kadar karış karış gezen ekibin etkin paylaşımları, Turkiye'nin dort bir yanından binlerce gezginin gozunu Buca'ya cevirdi.
Turkiye'nin onde gelen seyahat yazarları, gurme ve Instagram fenomenlerinden oluşan 30 kişilik ekip, Buca'yı karış karış gezip izlenimlerini bucayikesfet hastagiyle Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarından paylaştı. Fenomenlerin paylaştığı eşsiz lezzetler ve doğal guzellikler, sadece İzmir'in değil Turkiye'nin dort bir yanından seyahat tutkunlarının yoğun ilgisini cekti.
Buca'da doğa turu
Fenomenler, tarih ve gastronomi turunun yanı sıra, İzmir'in merkezde en fazla yeşil alana sahip yeri olan Buca'nın doğal guzelliklerini de keşfe cıktı. Buca bağlarında başlayan keşif rotası, Kaynaklar'ın eşsiz doğa turuyla devam etti. Koy meydanında yer alan Kunduracı Cınarı'nda buyulenen gezginciler, Buca Belediyesi İzcilik ve Doğa Sporları Merkezinde duzenlenen kampla gunu noktaladı. Gezginlerin son gunu ise Buca'nın klasikleşen sokak lezzetlerinin tadımı ve Dumlupınar sokaklarının tarihi dokusunun gorsel şoleniyle noktalandı.
"Kendi ruhunuzu beslemek icin Buca'da dolaşmanız gereken yerler"
Hafta sonu boyunca yaşadıkları tecrubeleri aktaran fenomenler, tum takipcilerini Buca'ya davet etti. Seyahat yazarı Ayca Aydın, "Ben Dokuz Eylul Universitesi mezunu olmama rağmen Buca'yı aslında keşfedememişim. Coğu insan, 'İzmir' deyince farklı lokasyonları onceliğe alıyor ama Buca'da keşfedilmesi gereken cok guzel yerler varmış. Artık buraya karşı bakış acımız değişti. Tarih dokusu cok yuksek bir kent burası. Sokakları, tarihi yapıları, koşkleri, evleri, bunlar cok buyuk değerlerimiz. Sadece Alsancak'ta, Bornova'da Levanten yok; burada da var. Gelip gorebiliyorsunuz ve hicbir ucret alınmıyor. Kendi ruhunuzu beslemek icin sokaklarda dolaşmanız gereken yerler var buralarda.
"Bir daha mutlaka geleceğim"
Instagram fenomeni Neslihan Kalkan, "Buca'ya ilk defa geliyorum ve bu kadar guzel yerler olduğunu bilmiyordum. Bunların hepsini oğrenerek keyifleniyorum. Yediğim her şey cok lezzetliydi. Bir daha tursuz tekrar gelip tum lezzetleri deneyimleyeceğim. Buca bence tarih kokan bir şehir. Ozellikle kiliseleri, koşkleri cok beğendim. İzmir'de yaşayanlar ve İzmir'e gelecekler ozellikle Buca'yı mutlaka gezmeliler" diye konuştu. - İZMİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı