Muş'ta devlet destekli acılan ahşap boyama kursuna kullandığı ilaclardan kurtulmak icin başlayarak usta oğretici olan Hatice Eroğlu, şimdi hem meslek oğretiyor hem de kadınlara destek oluyor.
Muş Aile Destek Merkezi (ADEM) bunyesinde İŞKUR desteği ile acılan ahşap boyama kursuna kadınlar ilgi gosteriyor. İki ayrı sınıfta eğitim goren kadınlar, el emeği goz nuru sus eşyaları uretiyor. Doktor tavsiyesi ile kurslara katılan kadınlar ise yaşadıkları psikolojik sorunları buralarda kurdukları arkadaşlıklar ve uğraş ile ustlerinden atmayı başarıyor.

Devam eden kurslarla ilgili bilgi veren usta oğretici Hatice Eroğlu, Muş Aile Destek Merkezinde bu yıl ilk defa İŞKUR destekli ahşap kursu acıldığını soyledi. Kursun bir aylık bir kurs olduğunu anlatan Eroğlu, "Daha once gelmiş olan ya da yeni kayıt yaptıran kursiyerlerle bir aylık kursumuzu başlatmış bulunmaktayız. Kursiyerlerimiz buraya gelip hem belge alıp hem de boyama uzerine el sanatları oğreniyor" dedi.
"Bazı doktorlar hastalarını sırf ilaclardan kurtarmak icin buraya yonlendiriyor"
Kursiyerlerin İŞKUR tarafından ekonomik olarak desteklendiğini aktaran Eroğlu, kursiyerlere gunluk 30 TL harclık verildiğini kaydetti. Psikolojik tedavi goren bazı kadınların doktorlar tarafından kurslara yonlendirildiğini ifade eden Eroğlu, "Bazı doktorlar hastalarını sırf ilaclardan kurtarmak icin buraya yonlendiriyor. Buraya gelen arkadaşlarımız 2-3 yılını bizlerle gecirmek istiyor. Cunku bunun faydasını kendilerinde goruyorlar. Bu hastalardan biri de ilk başlangıc yıllarında bendim. Kursiyer yıllarımda sırf ilaclardan kurtulup sonra kendi ozguvenimi kazanıp kursa birer usta oğretici, birer eğitimci olarak mesleğime devam ediyorum. Aynı kendimiz gibi olan arkadaşlarımıza, kursiyerlerimize faydalı oluyoruz" şeklinde konuştu.
Kursiyerlerden Şeydanur Buluc ise "ADEM'in ahşap boyama oğrencisiyim. Gun icerisinde buraya gelip ahşap boyaması yapıyoruz. Hem evden uzaklaşıp yeni arkadaşlıklar ediniyoruz hem de gunumuzu geciriyoruz. Gunumuzu burada daha iyi bir şekilde değerlendiriyoruz. Gunluk bir ucret karşılığında burada meslek oğreniyoruz. Hem aile butcemize katkıda bulunuyoruz hem de uğraşımız oluyor" dedi. - MUŞ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı