Van'ın en onemli doğal guzelliklerinden Muradiye Şelalesi, sonbaharda sunduğu muhteşem manzarasıyla ziyaretcilerini ağırlıyor.
Bendimahi Cayı'nda bulunan ve bu mevsimde yağışlarla debisi yukselen şelale, 20 metre yukseklikten akan coşkulu suyuyla seyrine doyumsuz bir goruntu oluşturuyor.
Doğayla ic ice zaman gecirmek isteyen ziyaretcilerin yanı sıra turistlerin de ilgi gosterdiği şelale, yılın her doneminde yansıttığı farklı guzelliklerle hayranlık uyandırıyor.
Sonbaharın tum renklerinin bir arada gorulebildiği şelaleye gelen fotoğraf tutkunları, yağlı boya tabloları aratmayan manzarayı fotoğraf karelerine yansıtıyor.
Yeni evlenen ciftler de şelalede fotoğraf cekerek en mutlu gunlerini olumsuzleştiriyor.
Doğa fotoğrafcısı Elif Korkmaz, AA muhabirine, sonbaharın tum renklerinin bir arada gorulebildiği şelaleye hayran kaldığını soyledi.
Şelalenin yılın her doneminde farklı bir manzarayla ziyaretcilerini karşıladığını anlatan Korkmaz, "Burası doğal bir studyo gibi. Geldiğimizde yeni evlenen ciftlerin fotoğraf cektiklerini gorduk. Herkesin burayı gormesini tavsiye ediyorum. İstanbul'da yaşıyorum. İki yıl once Erciş'e atandım. Buradaki doğal guzelliklere hayran kaldım. Fotoğraf tutkunu arkadaşlarımla bu guzellikleri fotoğraf karelerine yansıtmaya calışıyoruz." diye konuştu.
Cağlar Kayakeser ise hem şelaleyi gezmek hem de sonbahar fotoğraflarını cekmek icin arkadaşlarıyla gezi duzenlediklerini belirterek, "Turistler buraya yoğun ilgi gosteriyor. Yeni evlenen ciftler burayı doğal studyo olarak kullanıyor. Cok guzel manzaralar var. Biz de cektiğimiz fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşarak bolgenin tanıtımına katkı sunuyoruz." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Necmettin Karaca