Gaziantep Ozel ANKA Hastanesi Yonetim Kurulu Uyesi Ali İhsan Sofuoğlu, Turk ulusunun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak aydınlığın, uygarlığın, laikliğin, barışın ve hukukun temeli olan Cumhuriyet'e sahip cıkmanın hepimizin en buyuk sorumluluğu olduğunu vurguladı.
Gaziantep Ozel Anka Hastanesi Yonetim Kurulu Uyesi Ali İhsan Sofuoğlu, Turkiye Cumhuriyeti'nin 97. Kuruluş yıldonumu dolayısıyla yaptığı acıklamada Cumhuriyet bayramını kutlayarak, "Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek icin her turlu zorluk ve imkansızlığa rağmen gosterdiği kahramanlığın eseridir. Azim ve irade ile zafere ulaştığımız Kurtuluş Savaşı'nın ardından kurulan guclu Cumhuriyet, 97 yıldır milletimizin bağımsızlık ve ozgurluk iradesinin simgesi ve topraklarımızın bolunemeyeceğinin gostergesidir. Mustafa Kemal Ataturk'un en buyuk eseri olan Cumhuriyet sadece bir yonetimin bicimi değil, aynı zamanda bir yaşam bicimidir. Cumhuriyetin buyuk kazanımlarını bir kez daha hatırladığımız bugun, ulkemizi korumak, devraldığımız bayrağımızı yere duşurmeden, gelecek kuşaklara taşımak en buyuk sorumluluğumuzdur. Turk Milletinin, kendine emanet edilen Turkiye Cumhuriyeti'ni, yarınlara ulaştırmak icin el birliği ile calışacağına, Ataturk ilke ve devrimlerine sahip cıkacağına şuphe yoktur. Bu duygu ve duşuncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk olmak uzere, Cumhuriyetimizin var olması adına canlarını veren tum kahramanları rahmet, şukran ve saygıyla anıyorum. 97 yıldır milletimizin onunu aydınlatan Cumhuriyetimizin ilelebet yaşamasını diliyor, Turk ulusunun Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı