'Meleklerle Yaşamak' adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli'yi oldurduğu gerekcesiyle aldığı ceza Yargıtay tarafından bozulan Sinem Koc, yeniden yargılandığı davada ağırlaştırılmış muebbet hapse carptırıldı.
'Meleklerle Yaşamak' adlı kitabın yazarı ve yaşam kocu Beki İkala Erikli'yi oldurduğu iddiasıyla yargılanan Sinem Koc, 'Tasarlayarak oldurme' sucundan İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesince yapılan yargılamada ağırlaştırılmış muebbet hapse, 'Ruhsatsız silah bulundurmak' sucundan ise 1 yıl ve 600 lira adli para cezasına carptırılmıştı. Karara ilişkin yapılan itirazın ardından dosyayı inceleyen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, hukmun bozulmasına karar vermişti. Bozma kararında, sanık Sinem Koc'un akıl hastalığının bulunup bulunmadığına dair alınan raporlar arasında celişki olduğu kaydedilmişti. Bozma kararının ardından yeniden gorulen duruşmada mahkeme, sanık Koc hakkında hazırlanacak olan raporun beklenmesine karar vererek duruşmayı ertelemişti.
Sanık Sinem Koc'un yargılanmasına devam edildi. İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmaya sanık Sinem Koc SEGBİS yolu ile bağlanırken, tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, sanık Sinem Koc hakkında Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda cezai ehliyetinin tam olduğu kaydedildi.
Savcılık mutalaasını acıkladı
Cumhuriyet savcısı duruşmada mutalaasını acıkladı. Savcılık mutalaasında, maktul Beki İkala Erikli'nin yazmış olduğu kitabı sanığın okuduğunu, seminere katıldığını ve bunlardan olumsuz etkilenmesi nedeniyle maktulu oldurme planı yaptığını belirtti. Maktulun olay gunu calışma ofisinin olduğu binaya geldiğinin anlatıldığı mutalaada, asansor beklerken sanığın maktule arkasından yaklaştığı ve yakın mesafeden sırtına bir el ateş ettiği, yere duşen maktule peş peşe ateş etmeye devam ettiği kaydedildi. Mutalaada, sanığın annesinin 155'i arayıp, maktulu kızının oldurmuş olabileceğini soyleyerek ihbarda bulunduğu anlatıldı. Adli Tıp Kurumu raporuna gore sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunun anlatıldığı mutalaada, 'tasarlayarak oldurme' sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapsi talep edildi.
Sanığın cezalandırılmasını talep eden muştekiler avukatı, olaydan bir gun sonra 'şeytanı oldurdum' diye basına acıklama yapması nedeniyle hakkında indirim uygulanmamasını istedi.
"Kendimi oldurecektim"
Beki İkala Erikli'nin yazdığı kitabın etkisinde kaldığı belirten sanık Sinem Koc, "Eylemimi bu nedenle gercekleştirdim. Kendimi oldurecektim. Silahı da bu nedenle aldım. Olaydan cok pişmanım. Vicdanınıza sığınıyorum" ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti, sanık Sinem Koc'u 'tasarlayarak oldurme' sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapse carptırarak, tutukluluk halinin devamına karar verdi. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı