Guney Koreli teknoloji devi LG, duzenlediği bir etkinlikte Q52 olarak isimlendirilen orta segment yeni telefonunu duyurdu. Telefon, aynı kategoride olan diğer modellerle benzer ozelliklere sahip olsa da Q52'nin sahip olduğu MIL-STD-810G sertifikası, telefonu birkac adım on plana cıkaracak gibi gorunuyor.
LG'nin yeni akıllı telefonu, 6,6 inc buyukluğunde HD+ cozunurluk sunan bir IPS LCD ekrana sahip. Delikli yapıdaki bu ekran, 13 MP cozunurluk sunan bir on kameraya sahip. Ayrıca LG Q52'nin yan panelinde, ekran kilidini acmaya yarayan bir parmak izi okuyucu sensor yer alıyor.
[h=2]LG'nin yeni akıllı telefonu Q52 işte boyle geliyor[/h]
LG Q52, MediaTek Helio P35 işlemciden guc alıyor. Bu işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı kombinasyonu ile destekleniyor. Kullanıcılar, telefonun microSD desteğiyle depolama alanı genişletmesi yapabiliyorlar. LG Q52, Android 10 işletim sistemine sahip oluşunun yanı sıra 4,000 mAh kapasiteli bir batarya iceriyor.
Telefonun arka kısmına baktığımızda dortlu kamera kurulumunu goruyoruz. Bu kamera kurulumunda 48 MP cozunurluk sunan ana arka kamera, 8 MP ultra geniş acılı kamera, 2 MP makro kamera ve 2 MP de derinlik kamerası yer alıyor. Telefonun arka panelinin polikarbonat yapıya sahip olması, telefon uzerinde parmak izi oluşumunu engelliyor.

[h=2]LG Q52 teknik ozellikleri[/h] Ekran: 6,6 inc buyukluğunde HD+, IPS LCD İşlemci: MediaTek Helio P35 RAM: 4 GB Depolama: 64 GB (microSD desteği mevcut) On Kamera: 13 MP Arka Kamera: 48 MP (f /1.8) + 8 MP + 2 MP + 2 MP Batarya: 4,000 mAh İşletim Sistemi: Android 10 Bağlantı: 4G, Cift SIM, Wi-Fi, Bluetooth 5.0, NFC, UBS-C ve 3,5 mm kulaklık girişi Boyutlar: 160 mm x 76.7 mm x 8.4 mm Beyaz ve kırmızı renklerde satın alınan telefonun fiyatı, 299 dolar (yaklaşık 2,400 TL + vergiler) olarak acıklandı. Guney Koreli tuketicilerin beğenisine sunulan telefonun Turkiye pazarına gelip gelmeyeceği şu an icin bilinmiyor.