Fatih'te 3x3 basketbol turnuvasında dereceye giren takımlar odullerini Fatih Belediye Başkanı M. Ergun Turan'ın elinden aldı. Turnuvaya 4 farklı kategoride 120 takım katıldı.
Fatih Belediyesi 24-25 Ekim tarihleri arasından Fındıkzade Cukurbostan Yaşam Merkezi'nde 3x3 basketbol turnuvası duzenledi. Bu yıl 7'incisi duzenlenen turnuvaya kucukler, yıldızlar ve buyukler olmak uzere 4 kategoride 120 takım katıldı. Takımlar 3 oyuncu ve 1 yedek oyuncudan oluştu. Son derece heyecanlı ve cekişmeli maclara sahne olan turnuvanın odul toreni, dun final maclarının tamamlanmasının ardından yapıldı. Turnuvada dereceye giren takımların odulleri Fatih Belediye Başkanı M. Ergun Turan tarafından takdim edildi.

"Fatih, 5 yıl icinde amator sporlarda ve sporcu yetiştirmede İstanbul'un en iyi ilcesi olacak"
Fatih Belediye Başkanı M. Ergun Turan final macları oncesin yaptığı acıklamalarda, "3X3 sokak basketbol turnuvamızı gecen yıl da duzenlemiştik bu yıl da pandemi koşularında duzenliyoruz. Fakat sevindirici kısım şu 120 takım katıldı ve değişik kategorilerde yarıştılar. 2 gunluk bir musabakaydı. Bugun final macları oynanacak ve turnuvayı kapatmış olacağız. Sevindirici şeyi şu genclerimizin spora muthiş bir ilgisi var. Bu cok sevindirici. Ben şuna inanıyorum spor ve spor faaliyetleri ne kadar artarsa gencler zararlı alışkanlıklardan o kadar uzaklaşıyor. Bilimsel veriler de bunu ongoruyor. Fatih'te hızlı bir şekilde tesisleşme yapıyoruz. 4 ayrı kapalı spor salonu inşaatımız devam ediyor. Mevcut spor alanlarımızı da yeniledik. 5 yıl icerisinde Fatih amator sporlarda ve sporcu yetiştirmede İstanbul'un en iyi ilcesi olacak" şeklinde konuştu. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı