Polisten kacarken kaza yapan surucu hayatını kaybetti
AKSARAY - Aksaray'da polisin 'dur' ihtarına uymayarak kacarken vince carpıp kaza yapan surucu hayatını kaybetti.
Kaza, Nevşehir Caddesi uzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye gore, yol kontrolu yapan İl Emniyet Mudurluğu Trafik Tescil ve Denetleme Şube Mudurluğu ekibi şuphe uzerine 68 EH 050 plakalı Tofaş marka otomobil surucusune dur ihtarında bulundu. Surucu Yasin Yıldırım dur ihtarına uymayarak polisten kacmaya başladı. Surucunun kacması uzerine polis ekipleri kontrollu bir şekilde surucuyu takibe aldı. Surucunun telaşa kapılmaması icin uzaktan takip yapan polis ekipleri telsizden haber merkezine bilgi verdi. Hızla kacmaya devam eden surucu direksiyon hakimiyetini kaybederek bir başka trafik kazasında devrilen sokak lambası direğini kaldırmak icin olay yerine giden Arif İnan S. yonetimindeki 42 BRZ 22 plakalı elektrik arıza vincine carptı. Surucunun kaza oncesi yaptığı yaklaşık 70 metre fren izleri ve carpışmanın etkisiyle otomobilin adeta hurdaya donmesi otomobilin ne kadar suratli olduğunu gozler onune sererken, cevredeki vatandaşlar tarafından 112 Acil Cağrı Merkezine haber verildi. İhbar uzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa surede olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekipleri yaralı surucuye ilk mudahaleyi olay yerinde yaptı. Surucunun hurdaya donen otomobilde sıkışması uzerine sağlık ekipleri ve polis ekipleri sıkışan surucuyu sıkıştığı yerden cıkartarak sedyeyle ambulansa taşıdı. Ağır yaralı surucu Aksaray Universitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılırken, burada yapılan tum mudahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Yaşadığı kazayı anlatan vinc surucusu Arif İnan S., "TOKİ'de bir trafik kazası olmuş. Taksi aydınlatma direğine carpmış. Oraya gidiyorduk arıza icin. Buradan gelen yoktu. Cıktım buradan diğer taraftan gecen aracı beklerken bir anda o kadar suratli geldi ki anlayamadım. Pat diye vurdu. Hepsi bu" dedi.
Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparken kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı