Pandemi doneminde yuz yuze eğitim başlamış olsa da hala oğrencilerin buyuk bir kısmı eğitimlerini uzaktan almaya devam ediyor. Bunun icin Milli Eğitim Bakanlığı’nın oğretmenler ve oğrencileri buluşturduğu Eğitim Bilişim Ağı (EBA) onemli bir yere sahip. Ozellikle yaz aylarında yazılımsal ve sunucu tarafında onemli iyileştirmeler alan EBA sistemi, kullanım miktarı ve internet trafiği kriterleri ele alındığında dunyada eğitim alanında hizmet veren tum siteleri geride bıraktı.
1 Ekim itibariyle bir onceki aya oranla 27 basamak yukselerek dunya genelinde eğitim alanında en fazla kullanılan site olan EBA; Udemy, Blackboard, Quizizz gibi siteleri geride bıraktı.
[h=2]Bakan Selcuk duyurdu[/h]
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk da gectiğimiz gunlerde resmi Twitter hesabından yaptığı acıklamayla “'eba.gov.tr' adresinin tum dunyada en cok kullanılan web sitelerinde eğitim kategorisinde 1’inci sıraya yukseldiğini duyurmuştu. Selcuk, “http://eba.gov.tr tum dunyada en cok kullanılan web sitelerinde eğitim kategorisinde 1. sırada... Teknoloji alanında bir dunya birinciliğiyle yuzumuzu gulduren Eba’ya emeği gecen, icerik sağlayan, destek veren ve kullanan herkese gonulden teşekkur ederim.” ifadelerini kullandı.
[h=2]Yaz donemindeki iyileştirmelerin etkisi buyuk[/h] EBA’nın kullanım miktarı ve internet trafiğine gore tum dunyada en cok kullanılan eğitim amaclı site olmasını değerlendiren Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Muduru Anıl Yılmaz, kuresel olcekte eğitim alanında birinci sıraya yukselen yerli ve milli dijital eğitim platformu EBA’nın bu yukselişinin arkasında, yaz doneminde yapılan iyileştirmeler ve altyapı yatırımlarının onemli etkisi olduğunu soyledi.