Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Ozel Temsilcisi Martin Griffiths, Yemenli taraflara "ortak bildiri" metni uzerinde anlaşmayı hızlandırmaya cağırdı.
Twitter hesabından acıklama yapan Griffiths, "Birleşmiş Milletlerin (BM) 75'inci kuruluş yıl donumunu kutlarken, BM'nin kurulduğu değerler ve temelleri geri kazanmamıza fırsat verin. Bu vesileyle Yemenli tum taraflar arasında ateşkesin sağlanmasını ve siyasi istişarelerin en kısa zamanda başlamasını ongoren 'ortak bildiri' metni uzerinde anlaşmayı hızlandırmaları cağrısında bulunuyorum." ifadesine yer verdi.

Martin Griffiths, ortak bildiri metni uzerinde bir anlaşmaya varmanın Yemenlilerin acılarını hafifleteceğini, savaşı sonlandıracağını ve Yemen'i ileriye taşımak icin onemli bir adım olacağını kaydetti.
Griffiths, Umman'a gercekleştirdiği ziyarette, Umman Dışişleri Bakanı Bedr el-Busaidi ve Husilerin sozcusu Muhammed Abdusselam ile Yemenli taraflar arasındaki siyasi sureci goruşmuştu.
Goruşmede Griffiths, Yemen'de ateşkesin sağlanmasını ve siyasi istişarelerin en kısa zamanda başlamasını ongoren "ortak bildiri" taslağıyla ilgili yurutulen muzakereleri ele aldıklarını belirtmişti.
BM, Yemen'de catışmaların durması ve tarafların muzakere masasına oturması icin uzun suredir calışmalar yurutse de bu konuda henuz ciddi bir adım atılamadı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mehmet Nuri Ucar