Kadınların beslenme alışkanlıklarına ilişkin yılda yaklaşık 500 yalan soyledikleri belirlendi.

Daily Telegraph'ta yayımlanan araştırmaya gore, kadınların soyledikleri "diyet yalanları" coğunlukla cikolata, peynir ve alkolle ilgili.
Timex tarafından yaklaşık 3 bin kadın arasında yapılan araştırma, kadınların yeme alışkınlıklarına dair en sıklıkla kullandıkları cumlenin "Sadece kucuk bir parca yedim" olduğunu ortaya koyuyor. "Oğle yemeğinde cok yiyeceğim ki, sonraki oğunlerde az yiyeyim", "Kendime cok nadir yemekle ilgili odul veriyorum", "Cocukların tabaklarında kalanlar ziyan olmasın" ve "Sadece yemeğin tadına baktım" en fazla soylenen diyet yalanlarından bazıları.
Kadınların cok sık dile getirdikleri bahaneler arasında hic fast-food yemedikleri, yalnızca ozel kutlamalarda bir kadeh ictikleri, kırmızı şarabın sağlığa cok faydalı olduğu ve gunde 5 oğun meyve-sebze yeme kararı aldıkları da yer alıyor.
Kadınları en cok yoldan cıkaran besinlerin ise cikolata, cips, pasta, peynir ve ekmek olduğu belirtiliyor.
Coğu kadının yeme alışkanlıkları konusunda cevresine ve kendisine durust davranmadığını ifade eden uzmanlar, diyet yapan kadınların tum gun yedikleri besinleri yazdıkları bir gunluk tutmalarının kilo kaybını onemli olcude arttıracağını vurguluyor.