Milliyetci Hareket Partisi (MHP) Muğla İl Başkanlığı 13. Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Mehmet Korkmaz guven tazeledi.
Menteşe ilcesi Ataturk Spor Salonu'ndaki kongreye, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Cetinkaya, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osman Karaosmanoğlu, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gokcan, diğer siyasi partilerin temsilcileri ve partililer katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrenin divan başkanlığını Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Cetinkaya yaptı.
Cetinkaya, burada yaptığı konuşmada, 2023 lider ulke Turkiye'ye hedefine, ulkusune doğru adım adım ilerlediklerini soyledi.
Devlet olmanın, var olmanın, guclu olmanın ve soz sahibi olmanın bu coğrafyada Turkluğun hakkı olduğunu belirten Cetinkaya, şunları kaydetti:
"Bunun icin de aziz milletimizin guclu bir Milliyetci Hareket Partisi'ne olan ihtiyacı da elbette ki elzemdir. Dolayısıyla sorunlarımızdan sıkıntılarımızdan sıyrılabilmek icin, bolgede ve dunyada soz sahibi, muzaffer bir Turkiye olmak icin emin adımlarla, Cumhur İttifakı olarak ilerliyoruz. Turkiye'nin yarınlarına milli ve ahlaki duruşu olan Cumhur İttifakı ve icerisinde oluşmuş olan Cumhurbaşkanlığı hukumet modeli ile ilerleyeceğiz inşallah."
Cetinkaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahceli'nin "Bu kongrenin kaybedeni yoktur. Kazananı birlik, beraberlik, milliyetci harekettir." sozunu de hatırlatarak, her iki adaya da "hayırlı olsun" dileğinde bulundu.
Mevcut il başkanı Mehmet Korkmaz ve Hacı Celik'in hazırladığı iki listeyle gidilen secimde 618 delegenin 545'i oy kullandı.
Secimi 368 oy alan Korkmaz'ın listesi kazandı, Celik'in listesi 175 oy aldı, 2 oy gecersiz sayıldı.
Korkmaz'ın yonetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu:
"Oğuz Akarfırat, Ferat Yuksel, Summani Ekici, Murat Bozlar, Bahadır Arslantaş, Atilla Dingil, Ferrah Soydan, Kemal Ceyhan, Nail Teker, Ali Korkmaz, İsmail Karaşehirli, Ayşe Aydın, Erdoğan Balaban, Bayram Deniz, Mirac Ozcan, Kamil Mutlu Demirtaş, Hilmi Başpınar, Ozgur Ozcan, Emre Kısa, Yakup Ekşioğlu, Fikri Akyurek, Ozkan Yılmaz, Ayşe Akar ve Seval Dalca."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Osman Akca