Kocaeli Buyukşehir Belediyesi, işitme ve konuşma engelli vatandaşların resmi kurum işlerini işaret dili tercumanıyla kolaylaştırıyor.
Kocaeli Buyukşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Mudurluğu, işitme engelli vatandaşlara işaret dili tercumanıyla destek oluyor. 4 yıldır verilen hizmette vatandaşların sağlıktan eğitime, istihdamdan resmi kurum işlerine kadar pek cok alanda hizmet veriyor.

Kocaeli Buyukşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı devletin şefkat elini vatandaşlara uzatıyor. Bu kapsamda Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Mudurluğunce 4 yıldır işitme engelli vatandaşlar sağlıktan eğitime, istihdamdan resmi kurum işlerine kadar pek cok alanda rahat hizmet alabilmek icin Kocaeli Buyukşehir Belediyesinin işaret dili tercumanından destek alıyor. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Mudurluğunce yurutulen proje kapsamında devam edilen hizmetin yanı sıra, işitme engelli bireylerin evlerine ziyarete gidiliyor. Ziyarette işaret dili tercumanının yanında bir de sosyolog bunuluyor. Bu kapsamda sosyolog ve işaret dili tercumanı eşi ve cocuğu da işitme engelli olan Mimoza Cisil Uysalı ziyaret etti.
Kocaeli Buyukşehir Belediyesinin hizmetinden cok memnun olduğunu ifade eden Mimoza Cisil Uysal, "Buyukşehir Belediyesinin verdiği hizmet ile ozellikle kamu kurumlarında iletişim problemini aştım. Her hangi bir işim olduğunda işaret dili tercumanı ile hallediyorum. Bu sosyal destek ile bana yonetilen butun sorulara kolayca cevap verebiliyorum. Ayrıca kendi taleplerimi de kolayca ifade edebiliyorum" dedi.
Kocaeli Buyukşehir Belediyesinin yardımı ile en son 5 yaşındaki işitme ve konuşma engelli kızı icin kayıt yaptırdığını kaydeden Uysal, "Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Mudurluğunden destek istedim. İşaret dili tercumanı sayesinde ilk defa her ihtiyacımı kolayca dile getirebilmemin mutluluğunu yaşadım. Kızımın eğitimi ile alakalı talebim kısa surede cozume ulaştı. Bu projede emeği gecen herkese ve Başkanımız Tahir Buyukakın'a cok teşekkur ediyorum" diye konuştu.
Kocaeli Buyukşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Mudurluğunce verilen işaret dili tercumanlığı hizmeti sahada valilik ve butun birimleri, adliye, emniyet birimleri, noter, banka, hastane gibi kamu kurum ve kuruluşlarındaki resmi işlemlerde gercekleşiyor. - KOCAELİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı