İsvec'in başkenti Stockholm'de İşgalci Ermenistan'ın saldırılarında hayatını kaybeden Azerbaycanlı sivilleri anıldı.
İşgalci Ermenistan'ın Azerbaycanlı sivillere yonelik saldırı surerken, dunyanın dort bir yanındaki Turkler ve Azerbaycanlılar saldırıları kınamaya ve hayatını kaybeden sivilleri anmaya devam ediyor. İsvec'in başkenti Stockholm'deki Sergel Meydanı'nda bir araya gelen coğunluğu kadın ve cocuklardan oluşan Azerbaycanlılar, Ermenistan'ın saldırılarını protesto ederek, Azerbaycan Buyukelciliği onunde hayatını kaybeden sivilleri andı. Azerbaycanlılar, buyukelciliğin onune karanfiller bıraktı.
İsvec Azerbaycan Derneği Başkanı Sevda Dedecheva yaptığı acıklamada, "Ben İsvec' in Başkenti Stockholm şehrinde yaşıyorum. Stockholm'de Azerbaycan Buyukelciliği onunde toplandık. Ben şuna inanıyorum. Cok yakında Karabağ'ı ele gecireceğiz. Bize boyle muhteşem anları yaşatan ordumuza ve Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev'e şukranlarımı sunuyorum ve bu etkinliğe katılan butun Azerbaycanlılara teşekkur ediyorum" dedi.
Azerbaycanlı unlu Yazar Eluca Atalı ise yaptığı acıklamada, "Ağdam, Gence ve ceşitli şehirlerimizde saldırgan Ermeniler sivillerimizi oldurduler. Butun dunya bu olaylara sessiz kaldı. Karabağ bizim ana yurdumuzdur. Ordumuz zafer kazanacaktır. Buna inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Anma torenine katılan Turkan Jafarzadeh yaptığı acıklamada, "Bende diğer arkadaşlarımla Stockholm'de yaşıyorum. Bugun burada toplanma sebebimiz son zamanlarda Ermenilerin sivillere saldırıp şehit etmesinden dolayı Stockholm'deki Azerbaycan Buyukelciliği onunde toplandık. Butun şehitlerimizi andık" dedi. - STOCKHOLM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı