Kahramanmaraş'ın Cağlayancerit ilcesinde 100 oğrenciye tablet dağıtımı gercekleştirildi.
Keşkul Yardım Derneği tarafından yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformundan canlı yayınlanan dersleri takip etmeleri ve Liselere Geciş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanmaları icin 8. sınıf oğrencilerine tablet hediye edildi.

Derneğin Genel Başkanı Sema Coşkun, Cağlayancerit Ortaokulu'nda duzenlenen torende, ozellikle Afrika, Bangladeş, Arıkan, Suriye, Filistin gibi dunyanın bircok ulkesinde calışmalar yuruttuklerini belirtti.
Genc bir ekip olduklarını ve yuzlerce cocuğa ulaşmalı hedeflediklerini ifade eden Coşkun, "Rabbim her zorluğun arkasından bir ferahlık veriyor sizlere hedeflerimize ulaştıkca. Sizlerin daha iyi eğitim alması icin calışmalarımıza devam edeceğiz. Sizler Cağlayancerit'in kaderini değiştirecek oğrenciler olacaksınız. Ayrıca sizler geleceğin cok iyi insanları olacaksınız. Bugun burada başarılı olan oğrencilere surpriz hediyeler olacaktır." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Hanefi Sarıaltun ve Gazeteci, Yazar Cem Kucuk tarafından 8. sınıf oğrencilerine tablet dağıtıldı.
Program Belediye Başkanı Sarıaltun'un katılımcılara bolgeye ozgu Cağlayancerit cevizi hediye etmesiyle sona erdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Veli Menekşe