Milli motosikletci Deniz Oncu, İspanya'da koşulan Dunya Moto3 Şampiyonası'nın 12. ayak yarışında 7. oldu.
Turkiye Motosiklet Federasyonu'ndan yapılan acıklamaya gore yarış, 5,1 kilometre uzunluğa sahip MotorLand Aragon Pisti'nde gercekleştirildi.
Red Bull KTM Tech 3 takımıyla şampiyonada boy gosteren milli sporcu Deniz Oncu, 18. cepten start aldı.
Ust sıralarda yer almak icin mucadele eden 17 yaşındaki genc milli motosikletci, 19 turluk yarışta iyi bir performans gostererek mucadeleyi 7. sırada bitirdi.
Yarışta kazandığı 9 puanla Deniz Oncu, genel klasmanda 19. sırada yer alıyor. Yarışı Leopard Racing takımından İspanyol Jaume Masia kazandı.
Deniz Oncu, yarıştan sonra yaptığı acıklamada, "Aslında, hafta sonuna hızlı ve tutarlı tur sureleriyle iyi bir başlangıc ??yaptık. Ancak maalesef sıralamada bir karışıklık yaşadım. Yarışa 18. cepten start aldım. Bu da yarışta yapacak cok işim olduğu anlamına geliyordu. Yarışın kendisi gercekten zordu, cunku cok sayıda mucadele vardı. Ama sonunda 7. sıraya cıkmayı başardım. Odul podyumu o kadar yakındı ki, sadece 0,5 saniye ile kacırdım. Ama Valencia'da tekrar deneyeceğim." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Fatih Cakmak