Ben Anneyim
Anneyim Ben
" Seni,bir hucreden yaşamaya layık bir canlı haline getiren benim.Seni ıstırapların en buyuğu ile doğurdum;sevinclerin en buyuğu ile kollarıma aldım.Sana ilk davranışı,ilk guluşu, ilk bakışı, ilk heceyi ben oğrettim.Seni karşılıksız , menfaatsiz , ilk ben sevdim.
Sana hayatta lazım olacak ilk dersleri ben verdim.Senin yuzunden ilk acıyı ben duydum.İlk ağlayışlarını benim goğsumde dindirdin.İlk sırrını bana actın.İlk dost beni edindin.
Ben anneyim!
Bana herzaman guvendin.İlk aşkını ben hissettim.Uzuntulerin benim uzuntulerim oldu.Seni pencerelerde bekledim, gelişinle kapılara koştum.Seni herzaman aynı duygularla bağrıma bastım, seninle iftihar ettim , seninle taclandım, şereflendim.
Ben anneyim!
Ben,Allah'ın en buyuk lutfuna layık gorulmuşum.Ben bereketim, yeryuzunde iyi ve guzel, kotu ve cirkin herşeyin mesuliyetini taşıyorum.Medeniyet benim, mazi benim , gelecek gunlerin umidi benim.
Ben anneyim!
Ben insanlığın başı ve sonuyum.Ben hayata şekil veren sanatkarım.İstediğim renkleri kullanır , istediğim gibi yontarım.Beynine ilk nakşolacak sozler, kalbine ilk yerleşecek duygular benim duygularımdır.Ben cennet ve cehennemim.Ben istersem sevgi, kardeşlik ve dostlukla buyuturum;istemezsem kinle , duşmanlıkla icini doldururum.Ben dunyaya nizam veren iradeyim.
Ben anneyim!
Ben sabır ve tahammulum.Ben en yumuşak ve en sertim.Cesur olmayı nasıl benden oğrendiysen , korkuyu da ben sana oğrettim.Seni ilk open ve ilk doven benim.Sevmek, aşık olmak, şefkat, kin, dostluk ve duşmanlık duygularının hepsi bende..
Ben anneyim!
Bir acı duyarken beni cağırırsın.Ben teselliyim.Olsem bile gozum arkamdadır.Ben endişelerin derin kuyusuyum, kendi icime duşerim.Ben butun alakaların mihrakıyım.Comert olduğum kadar hasis, kıskanmaz gorunduğum derecede kıskancım.
Evet, seni kıskanırım!Sen benim eserimsin, sen benim emeğimsin.Sen benim guzel gunlerim, gecen omrum, butun hatıralarımsın.Seni kıskanırım.Seni bu duyguyla bunaltır, isyan ettirir, uzerim.Seni kendime hasretmek isterim.Bunun icin kıskanırım seni.
Ben anneyim!
Ben saygının mihrabıyım.Onumde diz cokmeni, gonlunde yer etmeyi isterim.Hakkım odensin isterim.Unutulmaktan korkarım.Baş ustunde ve baş koşende yerim.
Bu benim hakkım!
Ben anneyim!
Ve son nefesimde...Her zaman..
Sutum ve hakkım helal olsun yavrum derim. "
'' Ben Anneyim ! ''
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●41 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Çocuk Büyütme
- '' Ben Anneyim ! ''