SİVAS'ta yaşayan Azra Kucukkılıc (11) cok sevdiği Aşık Veysel Şatıroğlu'nun eserlerini piyano ile calıyor. Veysel'i ve eserlerini cok sevdiğini belirten kucuk Azra, "Bugun Aşık Veysel'in doğum gunu. Doğum gunu kutlu olsun" dedi.
Oğretmenlik yapan Hayati-Ayşegul Kucukkılıc ciftinin 2 cocuğundan ilki olan Azra Kucukkılıc, bağlama calan annesinden esinlenerek muziğe ilgi duyma başladı. Annesinin evde bağlamayla caldığı eserlerin halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'na ait olduğunu oğrenen Azra, unlu ozanın parcalarına ilgi duymaya başladı. Muziğe olan yakınlığı uzerine ailesi 3 yıl once Azra'yı piyano kursuna başlattı. Yeteneği ile dikkat ceken Azra, unlu ozanın eserlerini piyano ile seslendirmeye başladı.
Kızının kucuk yaşlardan itibaren muziğe ve Aşık Veysel'e ilgisinin olduğunu belirten edebiyat oğretmeni annesi Ayşegul Kucukkılıc, "Benim halk muziğine buyuk bir merakım vardı. Bundan dolayı da evde bağlama calmamdan oturu kızım etkileniyordu. ve muziğe yatkınlığı olduğunu fark ettik. Bunun uzerine kurs merkezi araştırdık daha sonra tavsiye uzerine kızımız Azra'yı piyanoya başlattık. Daha sonra Aşık Veysel'in parcalarını piyanoda calmaya başladı. Bundan cok mutlu olduğunu duşunuyoruz. Kendisi bu alanda ilerlemek istiyor. Aşık Veysel, Sivas'ın topraklarında yetişmiş cok unlu ve saygı değer bir halk ozanı, halk şairidir. Kendisi gunumuzun yeni ozanlarına ve aşıklarına ilham olmakta. Kızımın da onun yolundan gitmesini cok isterim" dedi.
'AŞIK VEYSEL'İ COK SEVİYORUM'Unlu ozanın doğum gununu piyanoda caldığı 'Uzun ince bir yoldayım' eseri ile kutlayan Azra Kucukkılıc, "Aşık Veysel'i cok seviyorum, doğum gunu kutlu olsun. Onun izinden gitmek ve eserlerini yaşatmak istiyorum" ifadelerini kullandı. Kurs muduru ve aynı zamanda Azra Kucukkılıc'ın oğretmeni olan Nihal Yılmaz ise cocuk ve genc yetenekleri geliştirmek ve sanatı onlara sevdirmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, "Azra cok ustun bir yeteneğe sahip. Bizler bunu keşfettikce daha da mutlu olduk. Şu an Azra ile 3'uncu yılımızı devam ettiriyoruz daha da ilerleyeceğini duşunuyorum. Azra'nın annesi de bağlamaya geliyordu. Bağlamada Aşık Veysel'e gectiğimiz de 'Uzun ince bir yoldayım' ile calışıyorduk. Azra da bunun cok guzel bir tınısı olduğunu, guzel bir melodi olduğunu soyleyerek piyanoda calıp calamayacağını sordu. Calışmaya başladık ve Aşık Veysel'i Azra'ya tanıtmış olduk. Aşık Veysel bizler icin değerli bir sanatkar ve biz bunu hem cocuklarımıza hem buyuklerimize aşılamaya calışıyoruz. Cunku cocuklarımızın turku ile sanatla ve bilimle yetişmesi icin uğraş veriyoruz" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Arife Defne ARSLAN