Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Cumhurbaşkanlığı Hukumet Sistemi'yle hem mudahale alımlarını hem de desteği devreye aldıklarını ve bunu da devam ettirdiklerini belirterek, "Desteği de gecen yıldan bu yıla yuzde 36 artırarak 22 milyar liraya cıkardık. Son 2 yılda Cumhurbaşkanlığı Hukumet Sistemi doneminde tarımsal gayri safi milli hasılamız yuzde 45 artarak 189 milyardan 276 milyar liraya kadar geldi." dedi.
Bakan Pakdemirli, AK Parti Malatya İl Başkanlığının Buyukşehir Belediyesi yanındaki miting alanında duzenlenen 7. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Malatya'da olmaktan dolayı cok buyuk memnuniyet duyduğunu, millete hizmet yolunda Turkiye'nin az sayıda lidere sahip bulunduğunu soyledi.

Bunlardan birisinin rahmetli Turgut Ozal olduğunu dile getiren Pakdemirli, rahmetli babasının Ozal ile calışma fırsatı yakaladığını anlattı.
Pakdemirli, Malatya'da havalimanınında kendisine iki tablo hediye edildiğini, birinde rahmetli Turgut Ozal ve babasının, diğerinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kendisinin yer aldığını aktararak, iki jenerasyon olarak buyuk liderlerle millete hizmet icin calıştıklarını dile getirdi.
Merhum Turgut Ozal'ı tanıma fırsatı bulduğunu, cocuk yaşında olmasına rağmen Ozal'ın kendisiyle ilgilendiğini, teknoloji ve bilgisayarları sevmesine vesile olduğunu belirten Pakdemirli, "Bizimle hep tartışır hem de odullendirildi, hakikaten cok buyuk bir insandı. Malatya'ya, millete, ulkeye, insanlığa cok buyuk hizmeti olan insandı. Allah rahmet eylesin. Her kim bu ulkeye hizmet ettiyse her kim bir civi caktıysa Allah ondan razı olsun. Allah'a şukurler olsun Ozal'ın başlattığı hizmet yarışı saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile devam ediyor." diye konuştu.
Turkiye'nin cok farklı bir konuma geldiğini, dunyanın her yerinde onemli projelere imza attığını vurgulayan Pakdemirli, şunları kaydetti:
"Dunyanın en buyuk barajlarını, otoyollarını, koprulerini yapıyoruz. Daha gecen haftalarda Kıbrıs'ta secim oldu, tekrar sizin nezdinizde Cumhurbaşkanımızı kutluyorum. Kıbrıs'a da 80 kilometre uzunluğunda bir asma kopru kazandırdık, suyun altında bir asma kopru, bir su hattı. Dunyada eşi benzeri gorulmemiş bir muhendislikle yapıldı. Bu vizyon Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan doneminde yapıldı. Hepimiz gururla şunu soyleyebiliriz, yurt dışına cıktığımızda, yabancı bir misafirimiz geldiğinde karşımızda aynı duşunmeyen bir arkadaşımız olduğunda diyebiliriz ki 'biz ulke olarak artık her konuda dunyanın en iyisi ve en guzeli projelere imza atan bir ulkeyiz."
"Soz vermiştik, sozumuzu de Allah'a şukur tuttuk"
Malatya denilince akıllara kayısının geldiğine işaret eden Pakdemirli, sozlerini şoyle surdurdu:
"Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkur ediyoruz uzun bir calışma doneminden sonra kayısı ile ilgili bir alım sureci yapabilir miyiz diye calıştık. Ben bolge milletvekillerimize teşekkur ediyorum. Biz de bir alım yapabilir miyiz, mudahale alımına kayısıyı da dahil edebilir miyiz? Cumhuriyet tarihinde yapılmamış bir işti bunun calışmasını yaptık. Cumhurbaşkanımız da destek oldu 'mutlaka yapalım' dedi ve ilk defa Cumhuriyet tarihinde Toprak Mahsulleri Ofisi kayısı alımı icin gorevlendirildi. Kukurtlu 21 liradan kukurtsuzu de 23 liradan almak kaydıyla kayısı alımlarına da başlamış solduk. Soz vermiştik sozumuzu de Allah'a şukur tutmuş olduk. AK Parti hukumetleri oncesinde sadece mudahale alımları vardı, destek yoktu. AK Parti hukumetleri doneminde sadece destek olundu, mudahale alımları da mumkun mertebe yapılmadı. Cumhurbaşkanlığı Hukumet Sistemi'yle beraber hem mudahale alımları hem de desteği devreye aldık ve bunu da devam ettiriyoruz. Desteği de gecen yıldan bu yıla yuzde 36 artırarak 22 milyar liraya cıkardık. Son 2 yılda Cumhurbaşkanlığı Hukumet Sistemi doneminde tarımsal gayri safi milli hasılamız yuzde 45 artarak 189 milyardan 276 milyar liraya kadar geldi. Ben her zaman şunu soyluyorum, destek bizden, gayret sizden, bereket de Allah'tan."
Pakdemirli, Cumhurbaşkanlığı Hukumet Sistemi ile kabinede yer almasının ardından ekibiyle soz verdiğini, amaclarının sahada zarar eden hicbir urun bırakmamak olduğunu soyledi.
"Malatya'ya 90 milyon lira destek verdik"
Kente 18 yılda 3,2 milyar, 2020'de ise 90 milyon lira destek, 18 yılda yaklaşık 50 milyon liralık da hibe verdiklerini anlatan Pakdemirli, "Ormanla ilgili 3 milyonun uzerinde yatırım yaptık, 10 baraj, 1 golet inşa ettik, Malatya'ya 10 baraj daha inşa edeceğiz. 400 bin dekar alanı sulamaya actık 76 milyon fidan diktik, 4 bal ormanı kurduk." dedi.
Yakın bir zamanda yaşanan depremde Elazığ ve Malatya'da zarar meydana geldiğini, bu zararların karşılanması icin bakanlıkların her turlu gayreti gosterdiğini dile getiren Pakdemirli, "Sahada da ilk calışmaya başlayan ekipler hem Devlet Su İşleri hem Orman Genel Mudurluğu oldu." bilgisini aktardı.
"Gıdanı Koru" kampanyası
Pakdemirli, yeni bir kampanyadan bahsetmek istediğini dile getirerek, şunları kaydetti:
"Hepiniz gecen sene 'Geleceğe Nefes' kampanyamızı hatırlarsınız. Aynı gun 1,2 milyon kişinin sahaya cıkıp 4 saat icinde 13,8 milyon fidan diktiği, Cumhuriyet tarihinin en buyuk kampanyalarından birini hep birlikte yaşadık. Şimdi tekrar 11 Kasım'da Geleceğe Nefes'i hep birlikte yaşayacağız, sahalarda olacağız ama bunun kadar onemli bir projemiz daha var. 'Gıdanı Koru' kampanyamız var. Gıdanı Koru kampanyamız da basitce şoyle. Oyle bir ecdattan geliyoruz ki bir yerde ekmeği gorduğumuz zaman, rahmetli anneannem de oyle yapardı, ekmeği alır oper alnına koyar ve bir duvarın uzerine koyardı. İşte hepimiz boyle bir ecdattan geliyoruz ama ister istemez bu refahın artışıyla gıdamızı dikkatli kullanmadığımız ortaya cıktı. Tum dunyada bugun gıdayla ile ilgili problem yok. Uretilen her 3 kilogram gıdanın 1 kilogramı cope gidiyor. Turkiye'de de benzer durum var. Biz de bir kampanya başlatarak bu konudaki farkındalığı artıralım. İlerleyen zamanlarda bu konuyla ilgili sosyal medya uzerinde ceşitli yarışlar olacak. Sizden tek isteğim 'sofranasahipcik.com'a girip burada soz vermeniz, gıdanızı atmayacağınız, planlı alışveriş yapacağınız ve bunlara dair soz vermenizi istiyorum. Burada da dunyada rekor kırma hedefimiz var ve toplumsal bilinclenmeye cok faydası olacağına inanıyorum. Malatyalıların da bu konuda bizi, Bakanlığımızı ve Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayacaklarını biliyorum."
-"En onemli gorevimiz AK Parti uyeliğimiz"
Her kongrenin bir tazelenme donemi olduğunu anlatan Pakdemirli, sozlerini şoyle tamamladı:
"Herkesin gonlunde bir aslan yatıyor olabilir, herkes bu kadroları da istiyor olabilir ama şunu unutmamak gerekiyor en onemli gorevimiz AK Parti uyeliğimiz. Bundan sonra tum gorevlerimizin de gecici birer bayrak yarışı olduğunu hatırlamamız lazım. Ben 15 yılda partimizde cok onemli gorevde yer almadım. Son secimlerde de milletvekili aday adayıydım, listelerde de yer almadım ama hicbir zaman sahaya cıkmaktan imtina etmedim ve surekli olarak tum secim boyunca bir gun dahi boşluk bırakmadan sahada calışmalarıma devam ettim. Onemli olan bu hoş sedanın, Recep Tayyip Erdoğan'ın mesai arkadaşı olabilmektir. Nerede olduğunuzun onemi yok. İster bakan olarak yanında olursunuz ister AK Parti uyesi olarak. Ama şunu da size soylemek istiyorum sizler calıştıkca, gayret ettikce, emek sarf ettikce bu konuda ter doktukce bu parti Turkiye'nin en onemli partilerinden biri haline gelmiş durumdadır. Belki 20 yıla varan bir gecmişi var ama şunu unutmayın dunyada da en onemli, en cok uyeye sahip bir parti durumuna geldi. Artık bu parti koklu bir partidir ve siyaset uzun solukludur. O yuzden bugun listelerde kimin olduğuna, sizin secilip secilmediğinize bakmadan calışmaya devam edeceğiz. Secilen arkadaşlarımız da eskileri tek tek arayıp gonullerini alacak. İster istemez kırgınlıklar olabiliyor, oncelikle kendi insanlarımızdan bu kırgınlıkları kaldırmamız lazım ondan sonra topluluklara hitap edebiliriz, ondan sonra toplulukların oyunu isteyebiliriz diye duşunuyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Volkan Kaşik