Talas Belediyesi tarafından duzenlenen Cumhuriyet Kupası Atlı Dayanıklılık Yarışmalarında dereceye girenlere odulleri torenle verildi.
Turkiye Binicilik Federasyonu işbirliği ile Akcakaya Model Ucak Pisti'nde gercekleştirilen ve 2 gun suren yarışlara ceşitli illerden 26 sporcu katıldı.
Yarışların sonunda duzenlenen odul toreninde konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalcın, ata sporu olan atcılığa buyuk onem verdiklerini ifade ederek, "Atcılığı seviyoruz ve butun imkanlarımızla destek oluyoruz. Atcılık bizim ata sporumuz. Bu spora gonul verip buraya kadar gelen tum yarışmacılarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Pandemi doneminde butun tedbirleri alarak bu yarışmaları gercekleştirdik. Pandemi demek hayatın durması demek değildir. Bugun buraya kadar gelen tum yarışmacılar bunu bir kez daha ispatladılar. Kendilerini kutluyor ve gonullerinden opuyorum" dedi.
Torende konuşan Turkiye Binicilik Federasyonu İl Temsilcisi Husamettin Aydın da desteklerinden dolayı Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalcın'a teşekkur ederek, "Talas'ta duzenlenen her organizasyonda Başkanımız Mustafa Yalcın'dan cok buyuk destek goruyoruz. 2 gundur de Cumhuriyet Kupası icin buradayız ve yine cok guzel bir organizasyon gercekleştirdik. Katılan ve odul alan yarışmacıları tebrik, başta Başkanımız Mustafa Yalcın olmak uzere emeği gecenlere de teşekkur ediyorum" diye konuştu.
Torende daha sonra Başkan Yalcın, temsilci Aydın ve diğer protokol tarafından dereceye girenlere odulleri verildi. 2 gun suren yarışmalar sonucunda 40 km.'de Umit Tekcan ilk sırayı alırken Ersin Ulusoy ikinci Mirhas Erinc Erdinc ise ucuncu oldu. 70 km.'de sırasıyla Erkan Demir, Hikmet Burhan Kaya, Murat Yalcıntaş ve Mesut Elmas kursuye cıkan sporcular olurken 90 km.'de Omer Faruk Pehlivan ve Ramazan Yiğit ilk iki sırayı elde etti. Torende ayrıca organizasyona katkı sağlayanlara da teşekkur plaketi verildi.
Ote yandan yarışmaya katılan İstanbul Ticaret Odası onceki başkanlarından Murat Yalcıntaş da 70 km.'de 3. oldu.
Odul toreni sonrası goruşlerini dile getiren Yalcıntaş, mukemmel bir organizasyon gercekleştirildiğine işaret ederek, "Bu organizasyonda emeği gecen Talas Belediyemiz var, cok kıymetli belediye başkanımız Mustafa Yalcın var. Aynı şekilde burada Kayseri'nin, Talas'ın eşrafları ve katılan sporcu arkadaşlar var. Bu kadar guzel ve başarılı bir organizasyon yaptıklarından dolayı ben hepsini tebrik etmek isterim. Pandeminin zorlu şartlarında bile Turkiye'nin dort bir tarafından ben de dahil bir cok sporcu geldik, cok guzel bir şekilde ağırlandık ve hakikaten cok guzel bir organizasyon yapıldı. Elhamdulillah hicbir kaza, bela ve sıkıntı olmadan tamamladık. Yani gidiyoruz ama kalbimiz de burada kaldı. İnşallah onumuzdeki sezon geliriz yine burada bu organizasyona katılırız. Emeği gecenlere, başta belediye başkanımız olmak uzere teşekkur ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Yarışmada kursuye cıkan diğer sporcular da hem boylesine başarılı bir organizasyonda yer almaktan hem de başarı elde etmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek desteklerinden dolayı Talas Belediyesi'ne ve Başkan Yalcın'a teşekkur etti. - KAYSERİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı