Bartın Universitesinde, Turk Standartları Enstitusunden (TSE) uzmanlarınca incelemede bulunulduğu bildirildi.
Bartın Universitesinden yapılan acıklamaya gore, "TS 1381 Hijyen ve Sanitasyon Yonetim Sistemi (HSYS) Belgesi" icin başvuru yapıldığı belirtildi.
Başvurunun ardından TSE'den gelen uzman ekip tarafından Bartın Universitesi kampuslerinde incelemelerde bulunuldu.
Bartın Universitesi Rektoru Prof. Dr. Orhan Uzun, yaptığı acıklamada, yeni tip koronavirus (Kovid-19) surecinde her alanda onemli calışmalar yaptıklarını aktardı.
Pandeminin ilk ortaya cıktığı andan itibaren akademik ve idari insan kaynağı ile oğrencileri virus tehlikesinden korumak icin ciddi onlemler aldıklarını kaydeden Uzun, "Bir yandan bilimsel faaliyetler ve eğitim-oğretim sureclerinin etkin ve dinamik olarak yurutulmesi icin calışırken diğer yandan hijyen konusunda sistematik ve surdurulebilir bir surec yuruttuk. Bu noktada TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yonetim Sistemi belgesi alma yolunda onemli bir yol kat ettik." dedi.
Etkin ve surdurulebilir bir yontemle devam edilen calışmaları HSYS belgesi ile taclandırmak istediklerini kaydeden Uzun, şoyle devam etti:
"Kuresel bir salgın olan Kovid-19 ile mucadelede Bartın Universitesi ailesinin tum bileşenlerinin sağlık guvenliğini arttırmak amacıyla başlattığımız calışmalara ara vermeden devam ediyoruz. Bu kapsamda yaptığımız calışmalar ve alınan onlemleri, Turk Standartları Enstitusu tarafından, TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yonetim Sistemi belgesi ile taclandırmak istiyoruz. Hijyen ve sanitasyona yonelik etkin ve surdurulebilir calışmalarımız bu noktada TSE'den gelen uzman ekip tarafından da yerinde gozlemlendi."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Akif Yaman