RİZE'nin Ardeşen ilcesinde yaşayan Ali Ay (39), yaklaşık 50 metrekare alanda yaptığı ciftlikte tavuk, kaz ve ordek besliyor. Tehlikeli olarak bilinen kazlar, Ay'ı gorunce kucağına cıkıyor.
Ali Ay, yaşadığı koyde hayvan sevgisi ile herkesin gonlunu kazandı. Ay, kızlarının ısrarı ile yaklaşık 50 metrekare alanda yaptığı ciftlikte tavuk, kaz ve ordek besliyor. Ozellikle saldırgan olarak bilinen kazlar, sahibinin kucağına cıkarak boyunlarını omzuna yaslaması, gorenleri şaşırtıyor. Kucakladığı kazları ozenle besleyen Ay, 'Alinaşi' adını verdiği ciftliğinde gunun buyuk bir bolumunu hayvanlarıyla ilgilenerek geciriyor. Kazların insanlara saldırdığını ancak kendisini cok sevdiklerini belirten Ali Ay, "Beni bir saat gormesin koşarak geliyor. Eğildiğimde kucağıma zıplıyor. Sarılıp boynunu omzuma atıyor. Kuluckadan cıkalı 8 ay oldu hep ben bakıyorum bunlara. Hayvan sevgim kucuklukten beri var. 42 tane kumes hayvanım var. Cay toplamaya gidip geldiğim zaman beni gorduğunde kucağıma geliyor hemen. Benim sevgime onlar da alıştı. Kazlarım kucukken peşimden koşuyordu. Benim dikkatimi cekti. Halbuki kazlar insanlara saldırır kopek niyetine bile kullanılır diyorlardı. Ben bunun tam tersini gordum. Ben onları sevdikce insanlara bağlandığını gordum" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Selcuk BAŞAR