Ozel cocukların gelişimlerine katkı sunmak amacıyla hayata gecirilen, Esenyurt Belediyesi 'Ozel Eğitim Merkezi' derslerine başladı. Her cocuğun gelişim seviyesine uygun olarak bireysel ve grup eğitimlerinin verildiği merkezde, ailelere de psikolojik destek sağlanıyor.
Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Mudurluğunun, ilcedeki ozel cocuklar icin hayata gecirdiği Ozel Eğitim Merkezi, bireysel ve grup eğitimlerine başladı. Farklı branşlarda haftanın beş gunu uzman eğitmenler eşliğinde gercekleşen derslerde, cocukların gelişim seviyesine uygun aktiviteler yapılıyor. Ailelerinde psikolojik olarak desteklendiği merkezde cocuklara; bireysel psikoterapi, dil konuşma terapisi, duyu butunleme, ozel oğrenme gucluğu, okul destek eğitimi, grup terapisi, oyun terapisi, işitme engelliler, zihinsel engelliler, psikolojik danışmanlık sınıflarıyla eğitimler veriliyor.
Cocuklar ozel eğitimde aileler terapide
Merkezde, ozel gereksinimli cocuklara verilen eğitimin yanı sıra ebeveynler de psikolojik olarak destekleniyor. Cocuklarıyla birlikte eğitime gelen anne ve babalar, belediye bunyesindeki uzman psikologlar tarafından goruşmeye alınıyor. Ozel cocuk ailesi olmanın zorlukları, cocuklarına nasıl yaklaşmaları gerektikleri ve en cok zorlandıkları konularla ilgili psikologlardan destek alan ebeveynler, bu surecte yalnız kalmıyor.
"Ailelerle birlikte destekleyici calışmalar yurutuyoruz"
Cocukların ihtiyac seviyelerine uygun olarak eğitim verdiklerini soyleyen Esenyurt Belediyesi Uzman Klinik Psikoloğu Aydan Zilek, "Ozel gereksinimli cocukların, icinde bulundukları sureci daha sağlıklı atlatabilmeleri icin uzman desteği cok onemlidir. Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Mudurluğu Ozel Eğitim Merkezi olarak, cocukların ihtiyacları doğrultusun da, onların kendilerini daha iyi anlamaları, cevreleriyle daha olumlu ve uyumlu ilişkiler geliştirebilmeleri icin aileleriyle birlikte destekleyici calışmalar yurutmekteyiz. Cocukların buradaki programlarını ihtiyacları doğrultusunda belirliyoruz. Bazı cocukların uc saat, bazı cocukların sadece haftada bir seansa ihtiyacı oluyor. Burada ihtiyac seviyeleri belirleyici nokta oluyor. Kurumumuzda, otizm, down sendromu, mental retardasyon gibi tanılara sahip ozel gereksinimli cocuklara ve ailelerine hizmet sunmaktayız. Bunlar, dil ve konuşma terapisi, bireysel dersler, psikolojik destek, grup terapisi ve oyun terapisi alanlar. Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın RAM raporunun olması ve Esenyurt'ta ikamet etmeleri yeterlidir" dedi. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı