Gaziantep'te her pazar gunu kurulan ikinci el oto pazarında ne alıcının ne de satıcının yuzu guluyor. Yuzlerce satılık aractan oluşan uzunca kuyruğu gezen vatandaşlar sadece bakmakla yetiniyor.
Son yılların en yuksek ikinci el arac piyasasında fiyatlar gerileme eğilimi gostermezken, alıcılar bakmakla yetiniyor. Fiyatların cok yuksek olduğundan şikayet eden vatandaşlar, umutla piyasanın normale donmesini bekliyor.
1999 model 89 bindeki otomobilin 35 bin liradan, 2010 model 130 bindeki otomobilin 140 bin liradan alıcısını beklediği oto pazarında butcesine gore arac arayan Adem Yıldırım, "Piyasada iki haftadır araştırma yapıyorum ve maalesef piyasa ucmuş durumda. Bir orta halli ailenin alabileceği bir araba yok, butceyi aşırı aşıyor. Bu şekilde bir ailenin buradan araba alması imkansız bir şey. Satıcı da piyasa neyse ona gore yazmak zorunda, onlar da yuksek fiyat vermek istemiyor. Burada satan da memnun değil, alıcı da memnun değil" dedi.

Arabasını satmak icin oto pazarına getiren Abdullah Yaş ise, sadece aracı pazara getirdiklerini ifade etti. Alıcının olmadığını kaydeden Yaş, "Fiyatlar yuksek, bunun da başlıca nedeni gunumuzde dolar yukseliyor, dışarıdan gelen arabalarda kur bazında olduğu icin bu da etkiliyor. Pandemi de olunca zorlaştı. Ben fiyatların duşeceğini zannetmiyorum, daha da yukseleceğini duşunuyorum. 2021'in sonuna kadar boyle devam eder diye duşunuyorum" ifadelerin kullandı. - GAZİANTEP
Kaynak: İhlas Haber Ajansı