MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "Ulkemizdeki mevcut siyasi durumu gozden gecirdiğiniz zaman, Turkiye'de siyasetin PKK ve FETO uzerinden enfekte edildiğini goruyoruz. Zehirleniyor, virus veriliyor, mikrop veriliyor, siyaset enfekte ediliyor." dedi.
Ayhan, partisinin Ataturk Spor Salonu'nda gercekleştirilen İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, MHP'nin Turkiye'de yalnızca fikri ve fiili cozumler uretmediğini, aynı zamanda cozumlerin hayata gecirilmesini sağladığını soyledi.
Cumhuriyet tarihinde uc onemli aşama yaşandığını, bu aşamaların Cumhuriyetin kuruluşu, cok partili siyasi hayata geciş ve Cumhurbaşkanlığı Hukumet Sistemi olduğunu dile getiren Ayhan, "Milliyetci Hareket Partisi işte burada ongoren, ufkun otesine bakabilen, hesaplayabilen, bolgedeki gelişmeleri dikkate alıp, memleketin geleceğini yonlendirmede etkili ve kararlı bir siyasi yapıdır." diye konuştu.
Ayhan, Turkiye'de siyasetin zehirlendiğini ileri surerek, sozlerine şoyle devam etti:
"Ulkemizdeki mevcut siyasi durumu gozden gecirdiğiniz zaman, Turkiye'de siyasetin PKK ve FETO uzerinden enfekte edildiğini goruyoruz. Zehirleniyor, virus veriliyor, mikrop veriliyor, siyaset enfekte ediliyor. Burada bir doğrudan gonullu enfekte olanlar var mikrobu, virusu doğrudan kapmak isteyen siyasi kurumsal yapılar var. Bir de dolaylı enfekte edilenler var. Bir kısmına diyorlar ki 'işte bakın bizim sizin oturduğunuz yerde hakkımız var.' Bir diğeri de diyor ki 'Bu PKK-YPG teror orgutu değil, bizim elimizde istihbarat raporu mu var?' diyor. Cihanı alem biliyor, bunları biliyoruz."
Konuşmasında ana muhalefet partisini de eleştiren Ayhan, "Ben gecenlerde Cumhuriyet Halk Partisi icin 'HDP'den ilik nakli yapıyorlar' dedim, zıpladılar. Gecen hafta dedim 'Bu yeni CHP, GDO'lu'. Şimdi de buradan soyluyorum, CHP, baktığınız zaman butun bunların otesinde, mutasyona uğramış, orijinalinden ayrılmış bir siyasi kurumsal yapı olarak devam ediyor. Turk siyasetinin zehirlenmesine de mihmandarlık, onculuk yapıyor." değerlendirmesinde bulundu.
" Lidere bağlılığımızı gostereceğiz"
Ayhan, mart ayında partilerinin kurultayı olacağına da işaret ederek, "Milliyetci Hareket Partisi olarak lidere bağlılığımızı gostereceğiz, vefa duygumuzu ortaya koyacağız. Demokrasi şolenine, mart ayındaki kurultaya cok buyuk bir onur ve gururla gideceğiz." diye konuştu.
Yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını dolayısıyla kongre salonuna delege harici kişilerin girişine izin verilmedi.
Kongre salonuna, Azerbaycan'ın topraklarını kurtarmak icin başlattığı operasyona destek vermek amacıyla dev Azerbaycan bayrağı asıldı.
Kongreye, AK Parti Corum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Corum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, AK Parti Corum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, MHP Corum İl Başkanı Agah Karapıcak, MHP Amasya İl Başkanı Şuayip AK da katıldı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Kemal Ceylan