Manisa Buyukşehir Belediyesi tarafından Alaşehir ilcesi Kavaklıdere Mahallesi'nde başlatılan beton yol calışması yaklaşık 25 mahallenin 50 yıllık sorununu ortadan kaldırıyor. Beton yolun kullanımıyla birlikte hem mahalleler arası mesafenin kısalması hem de toz toprağın sıcraması sonucu uzum bağlarında meydana gelen hastalıkların da son bulması bekleniyor.
Manisa Buyukşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oztozlu, Buyukşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kurucay, Alaşehir Belediyesi eski Başkanı Ali Ucak, MHP Alaşehir İlce Başkanı Necdet Turk, Manisa Buyukşehir Belediyesi Alaşehir Muhtarlıklar İşleri Şube Muduru Himmet Guneş ile birlikte Kavaklıdere Mahallesi guzergahında devam eden beton yol calışmalarını inceledi. İncelemelere, civar mahalle muhtarları da eşlik etti. Uretim maliyetinin duşukluğu, uzun omurlu ve yerli olması ve hem ekonomik ve hem de modern bir yolun yapıldığını goren muhtarlar ve vatandaşlar, Manisa Buyukşehir Belediyesi'ne teşekkur etti. Manisa Buyukşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergun'un talimatları doğrultusunda, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması noktasında ozenli davrandıklarını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oztozlu, yolun hayırlı olmasını ve kazasız belasız kullanılmasını temenni etti.

Mesafeler kısalıyor
Calışmalar hakkında konuşan Kavaklıdere Mahalle Muhtarı Salih Taşlıyol, "Bu yolumuz, yıllarca atıl kalmıştı. Vatandaşlarımız da bu yuzden İzmir-Denizli yolunu kullanıyordu. Orası da tehlikeli olduğu icin zaman zaman buyuk can kayıplarına yol acıyordu. Şimdi, yolumuz yenilendi ve cok guzel oldu. Artık vatandaşlarımız İzmir-Denizli yolunu kullanmayacak. Bu yolu kullanacak. Can kayıplarımız olmayacak, yoldan toz toprak gitmediği icin tarladaki urunlerimiz daha sağlıklı olacak. Yolun yapımında emeği gecen Manisa Buyukşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergun'e, Genel Sekreter Yardımcımız Ali Oztozlu'ya, Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanımız Kurtuluş Kurucay'a ve ekiplere teşekkur ediyoruz" diye konuşurken, Yenikoy Mahalle Muhtarı Mehmet Yanıkyer, "Yolun zemini oldukca bozuktu. Şimdi yapılan bu calışmalar, 50-60 yıllık sorunu ortadan kaldırdı. Yolun yapımında emeği gecen başta Buyuk Başkanımız Cengiz Ergun'e ve ekiplerine cok teşekkur ediyorum. Bu bolgenin buyuk bir sorunu cozuldu. Buraya, ucak bile indirsen inebilir. 25-30'a yakın mahalle halkı bu yolu kullanıyor. Diğer yola gore mesafe de kısalıyor. Emeği gecen herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.
"Ulaşım kolaylaştı"
Alaşehir Belediye Meclis Uyesi Mehmet Erdal, "Buyuk projelerin adamı, Manisa icin cok buyuk bir değer ve şans olan Cengiz Başkanıma bu 50 yıllık sorunu giderdiği icin cok teşekkur ediyorum. Bağlarımız hastalıktan kurtuldu. 25 koyumuzun ulaşımı kolaylaştı. İşcisinden, ilce başkanlarıma, Daire Başkanlarımıza, Cengiz Başkanımıza cok teşekkur ediyorum. İyi ki varlar" diye konuştu.
Horzumalayaka Mahalle Muhtarı Erol Adıguzel ise, "Bu yol bizim icin hayaldi, bir hayal gercek oluyor. Cok mutluyuz. Vatandaşlarımız, burada rahat rahat bu yolu kullanacaklar. Manisa icin buyuk bir değer olan Manisa Buyukşehir Belediye Başkanımıza, Daire Başkanlarımıza cok teşekkur ediyoruz. Allah razı olsun" diye konuştu.
Horzumkeserler Mahalle Muhtarı Mehmet Eren de, "Oncelikle Cengiz Başkanıma, Ali Başkanıma ve birim amirlerine teşekkur ediyorum. Hem tarım alanları adına hem de ulaşım acısından cok onemliydi. Allah bin kere razı olsun. Allah başımızdan eksik etmesin. Cok teşekkur ediyorum" dedi.
MHP Alaşehir İlce Başkanı Necdet Turk ise şunları soyledi: "Sozun bittiği yerdeyiz. Bu yol 20 mahallemize hizmet veren bir yol. Bağlarda bu yolun tozundan dolayı sıkıntı yaşıyordu. Yolun yapımı ile birlikte buradaki bağlarda hastalık yaşamayacak diye duşunuyoruz. Başta Cengiz Başkanımız olmak uzere tum ekiplerine cok teşekkur ediyorum. Bu buyuk hizmetlerin devamının geleceğini duşunuyorum." - MANİSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı