Kadın girişimci hobi olarak yaptığı işte KOSGEB desteğiyle kendi markasını kurdu
-Kadın Girişimci Muge Sedef Akkoca:
-"Tamamen kişisel kişilerin isteklerine gore kullanacakları urunleri sadece onlara uygun yapıyoruz"
KAYSERİ - Kayseri'de kadın girişimci KOSGEB desteğiyle actığı iş yerinde kendi markasını oluşturarak cini urunlerini vatandaşın hizmetine sunuyor.

Kayseri'de yaşayan Muge Sedef Akkoca, 8 yıldır hobi olarak yaptığı cini urunlerinin işlenmesini KOSGEB'ten destek alarak Talas İlcesi'nde actığı Por Voi isimli işyerinde surdurmeye başladı. Kendi markasını da oluşturan Akkoca; kişilerin isteklerine gore urunler yaptıklarını soyledi. İşyeri hakkında bilgiler veren Akkoca; "Ailemin 8 yıldır hobi olarak bu işi yapmasından sonra, yaptığımız işi markalaştırmaya karar vererek kendi markamızı kurduk. Buradaki yaptığımız iş, projelere ya da kişilerin isteklerine gore tamamen ham urunlerin siparişi, desenlenmesi sonrasında tahrir aşaması ve yine projeye, muşterinin isteğine bağlı renklendirilerek fırına hazır hale getirilmesi. Urunlerimiz fırına hazır hale geldikten sonra sır işleminden geciyor. 950, bin derece fırınlarda 24 saat piştikten sonra, 24 saat de dinlenme aşaması oluyor. Eğer urunler fincan, kase gibi mutfak eşyaları ise direk kullanıma hazır hale gelmiş oluyor ama eğer pano yapacaksan ya da tablo yapacaksak cercevelendikten sonra urunler kullanıma hazır hale geliyor. Burada biz cini urunlerinin işlenmesi işlemini yapıyoruz" dedi.
Hedeflerinin yurtdışına acılmak olduğunu kaydeden Akkoca; "İlerleyen hedeflerimiz acısından yurtdışı bizim icin buyuk bir pazar. Genellikle biz pazarda şoyle bir acığı fark ettik. Her yerde aşağı yukarı birbirine benzer urunler oluyor. Biz tamamen kişisel kişilerin isteklerine gore kullanacakları yaşam alanlarına gore urunleri sadece onlara uygun yapıyoruz. Bu şekilde de kendi isteğine ve sevdiklerine onem veren herkese hitap ediyoruz" ifadelerini kullandı.
KOSGEB desteğiyle kendi techizatlarını kurduklarını ve bu sayede dışa bağımlılıklarından kurtulduklarını aktaran Muge Sedef Akkoca; "Bu işi 8 yıldır hobi olarak yapıyorduk. Bende bu işte uzmanlaşarak neden bu işten para kazanmayalı diyerek, kendi işimizi kurmaya karar verdik. Fırın konusunda tamamen dışarıya bağımlı olarak calışıyorduk. Girişimcilik belgemi aldıktan sonra KOSGEB' e projemi sundum, projem kabul edildi. Bu konuda cininin fırınlanması konusunda da buyun techizatı kurduk. Dışarıya bağımlılığımızı kestik. Bu şekilde daha cok seri uretim ve finansal acıdan da kara gecmiş olduk. Firmamızda 3 kişi calışıyoruz. Annem, ben ve teyzem aslında aile şirketi de diyebiliriz" diye konuştu.
İşyeri kurulumu aşamasında ailesinden de buyuk destek aldığını dile getiren Akkoca; "Urunlerin fiyatlandırılması tamamen desene gore oluyor. Cunku ortada bir el emeği var. Ciddi bir desen aşaması sonrasında tahrir aşaması var. Eğer fincan uretiyorsanız, gunde 5 adet uretebilirsiniz. Zaten en ucuz urunumuzde fincanlarımız oluyor. Bu işi cok istiyordum. Ailemle uzun bir ikna aşaması oldu. Her zaman ki gibi bana destek oldular. Onların guvenleri ve desteği sayesinde de markamızı kurmuş olduk" şeklinde konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı