6 YILDIR Kurtuluş'ta sokak sokak gezerek simit sattığı seyyar tezgahı gurultu şikayeti nedeniyle Şişli Belediyesi tarafından elinden alınan Mehmet Ayığışı'na mahalleli destek verdi. Vatandaşlar simitci ile birlikte sokaklarda simit sattı.
Kurtuluş ara sokaklarında seyyar simit arabasıyla 6 yıldır simit satan Mehmet Ayışığı'nın arabası gecen hafta Şişli Belediye'sine gelen gurultu şikayeti nedeniyle alındı. Fırının cezayı odemesiyle tekrar seyyar simit arabasına kavuşan Mehmet Ayışığı'na bugun mahalle sakinleri bir araya gelerek destek verdi. Yeniden sokaklara cıkan Ayışığı ile "Sıcak simitler sıcak sıcak. Sıcak simitler yanıyor" şeklinde bağırarak satış yaptı. Sokakta toplananlara camlarına cıkan vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.
Seyyar satıcı Mehmet Ayışığı "Ben 2012 yılında cadde başında bir arkadaşın simit tezgahında calışıyordum. Arkadaşım kendi işinin başına gelince ben de seyyar simit satıcılığına başladım. Altı senedir sokakta bu işi yapıyorum. Sokakta simit satıyorum. Bu seneye kadar bir şikayet yoktu. Ama bu sene bir "gurultuo şikayeti oldu. Acaba bu pandemiden dolayı mı şikayet oldu? Bilemiyorum. Zabıtaya "Bağırıyor, biz rahatsız oluyoruz. Hastamız var" diye şikayet edilmiş. Şikayet edeceklerine bana soyleseler inanın ki bağırmıyorum. Yine benim burada muşterilerim var. Bana rica ettiler. Onların evinin onunden gecerken inanın ki bağırmıyorum. Ben zaten mulayim bir insanım. Soyleseler inanın bağırmam. Şikayet nedeniyle Carşamba gunu zabıta ekipleri arabamı aldı. Ben de arabayı almaya gitmedim. O psikolojiyle eve gittim. Daha sonra fırına gittim. Onlar arabayı dun almışlar bana verdiler. Ben de buranın muşterisi beni sevdiği icin tekrar satışa cıktım. Ama şikayet olursa yine arabamı alacaklar. Ben herkese "nasılsıno derim. "Gunaydın derim. İnsanlar beni cana yakın buldukları icin seviyorlar. Ben de onları seviyorum. Ben insanları seviyorum. Biz babadan boyle gorduk. Boyle yetiştirildik. Bugun insanları burada gorunce cok gururlandım. Ağlamamak icin zor duruyorum" dedi.
MAHALLE SAKİNLERİ GOZYAŞLARINA HAKİM OLAMADISeyyar satıcı icin gozyaşlarına hakim olamayan Aysel İşeri "Mehmet her gun ben gecerken arkamdan dua etti. Mehmet buranın insanı. Mehmet gitmesin. Mehmet kimseyi rahatsız etmiyor. Cok da bağırmıyor. Onun sesini herkes biliyor. Ben iceriden anlıyorum Mehmet gecerken. Lutfen Mehmet gitmesin. Mehmet bizim mahallemizin maskotu gibi. Dualarıyla hatır sormasıyla Mehmet başka bir şey.Lutfen Mehmet gitmesin" şeklinde konuştu. O SADECE SİMİT SATICISI DEĞİL MAHALLEDEN BİRİMehmet'in aynında olduğunu belirten bir mahalle sakini "Mehmet her sabah simit satmaktan daha guzel bir iş yapıyor. Herkese selam veriyor. Merhaba diyor. Nasılsınız? diyor. Mehmet bu mahallenin guzel bir insanıdır. Onun dolaşarak simit satması lazım. Dairelerin ust katlarında 4. Katta aşağıya inemeyen yaşlı insanlar yaşıyor. Mehmet onları her gun kontrol ediyor. Merhaba diyor. Bu cok onemli bir şey. Mehmet arabayla gezecek simit satacak. Mehmet'in yanındayız" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı