"Surekli muhalefet yapıp ortamı geren bir ikinci divan başkanı orneği yoktur"
"Eşref Hamamcıoğlu istifa etmelidir"
Uğur Demirkırdı, İstanbul DHA - Galatasaray'da Divan Başkanı Eşref Hamamcıoğlu ile yonetim arasında soğuk ruzgarlar esmeye devam ediyor. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve yonetim kurulu uyeleri dun yapılan Divan toplantısına katılmadılar. Divan Başkanı Eşref Hamamcıoğlu'nun kendilerine surekli muhalefet yapması nedeniyle sarı kırmızılı yonetim boyle bir karar alırken, son Divan toplantısında yaşananları camianın onemli isimlerden biri olan Mehmet Bilen, Demiroren Haber Ajansı'na değerlendirdi.
İrfan Aktar doneminin Divan Kurulu 1. Başkan yardımcısı olan ve Galatasaray kulubu eski yonetim kurulu uyesi Mehmet Bilen, "Divan Başkanı Eşref Hamamcıoğlu secildiği ilk gunden beri devamlı kulup başkanı ve yonetimi karşısında bir muhalefet sozcusu gibi soylemlerde bulunmaktadır. Bu tutumuyla kulup icince buyuk sıkıntı yaratmıştır. Yonetim de bu etik dışı davranış nedeniyle Divan toplantısına katılmamıştır. Kulup tarihinde kulup başkanına surekli muhalefet yapıp ortamı geren bir ikinci divan başkanı orneği yoktur" şeklinde konuştu.Eşref Hamamcıoğlu'nun haddini aşan acıklamalar da yaptığını dile getiren Mehmet Bilen şoyle devam etti: "Divan Başkanı; Kulup Başkanı Mustafa Cengiz icin 'temsil yeteneğini kaybetmiştir. Gereğini yapsın' diyor. Bu cok yakışıksız bir acıklamadır. 330 oyla divan başkanı olan Hamamcıoğlu, 2500 uyenin destek verip sectiği kulup başkanına boyle bir soz soyleme hakkına sahip değildir, haddi de değildir. Kulubun bugun icinde bulunduğu zor koşulların yanına bir de Hamamcıoğlu faktoru eklenmiştir.""HAMAMCIOĞLU İSTİFA ETMELİDİR"Galatasaray eski yoneticisi ve divan kurulu eski Başkan yardımcısı Mehmet Bilen, mevcut Divan Başkanı Eşref Hamamcıoğlu'nu eleştirerek sozlerini şu şekilde mesajlar vererek tamamladı: "En iyi yol Hamamcıoğlu'nun istifa etmesidir. Boylelikle kulubun icinde gereksiz bir tartışma ortamı kalkmış olur. Hamamcıoğlu işine gelmeyen gercekleri dinlemek istemiyor. Denetci raporunu okutmuyor. Gercekleri dile getiren denetci raporunun okunmaması icin elinden geleni yapıp oldubittiye getiriyor. Tuzuğe aykırı bir davranış sergiliyor. Galatasaray Spor Kulubu icindeki birtakım gercekler yakında ortaya cıkacak Eşref Hamamcıoğlu bu gerceklerin gun yuzune cıkmasını engelleyemeyecektir."
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / ?Uğur Demirkırdı