Antalya'nın Kepez ilcesinde bir mobilya atolyesinin deposunda cıkan yangın guclukle sonduruldu. Alev topuna donen depodan ust katlara cıkan alev ve dumanlar nedeniyle binada oturan vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.
Edinilen bilgiye gore, yangın saat 13.00 sırasında Kepez ilcesi Yukseliş Mahallesi 2128. Sokak'ta 3 katlı bir apartmana bitişik olarak bulunan ve uzeri tente ile kapatılan mobilya deposunda cıktı. Depodan alevlerin yukseldiğini goren vatandaşlar durumu 112 Acil Cağrı Merkezi'ne bildirdi. Fuat S.'nin sahibi olduğu depoyu alevler kısa surede sardı. Alevler ve dumanların ust katlara cıkması nedeniyle bina sakinleri guclukle kendilerini dışarı attı. Yangındaki binadan cıkan bazı kadınlar gozyaşlarını tutamadı. Yan binaya gecen kadınları yakınları teselli etti. Yangında dumanlardan bir bebek ve annesi de etkilendi. Ambulansta sağlık kontrolu yapılan anne, cocuğuyla eşine uzun sure sarıldı. Bir itfaiye erininin de elinden yaralandığı goruldu. Depoya yakın olan yan binadaki bir otomobil de motor bolumunden yanarken, otomobilin sahibi Mustafa Nazmi Aydın buyuk uzuntu yaşadı. Yaklaşık yarım saatlik calışmanın ardından yangın kontrol altına alınırken, binaya dolan duman itfaiye ekiplerince tahliye edildi. Onlarca meraklı vatandaş ise yangını izleyerek, cep telefonlarıyla kaydetti. Polis ekipleri vatandaşları uzaklaştırmak icin caba sarfetti.
Ağlayarak yangını izleyen Fatma Teke, "Korktum. Evi duman sardı. Biz de hemen dışarı cıktık. İkinci katta oturuyordum. Evdeydik, hemen camları kapatıp aşağı indik. Hala korkuyorum" dedi.
Otomobili yanan Mustafa Nazmi Aydın ise, "Burayı yanıcı maddelerde doldurdu mobilyacı. Sanki sanayiye dukkan kuruyor gibi ağzına kadar doldurdu yanıcı maddelerle. Soyledik kac kez burada yangın cıkabilir diye ama sonuc alamadık. Bugun de korktuğumuz başımıza geldi. Butun malzemeleri bizim binanın duvarına dayalı. Aracta benimdi, o da yandı" diye konuştu. - ANTALYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı