Rıdvan Dilmen, NTV ekranlarında yayınlanan %100 Futbol programında Galatasaray'ın Erzurumspor'u 2-1 yendiği macı ve futbolun gundemini değerlendirdi.
[h=3]Rıdvan Dilmen'in acıklamaları şoyle;[/h]Galatasaray 3 mactır kazanamıyordu. Başarısızlık gelince catlak sesler geliyor. Kriz oyunun dışına cıkıyor. Seyircisiz maclar zaten keyifsiz. Galatasaray'ın Erzurum macı kolay gozukse de rakımdan dolayı zor mactı. Erzurumspor'un iki galibiyeti aldatıcı olmasın cok yavaş oynuyorlar. Bu macı kazanma hakkı var mı deseniz yoktu.
[h=3]FALCAO'YA OVGULER[/h]Bugun sahada geldiği gunden beri en iyi performanslarından birini gorduğum Falcao vardı. Attığı gol; bunlar Falcao'nun atabileceği goller. Bir top duşunun uzaydan geliyor. Tecrube konuşuyor, ofsayta duşebilirdi. Kendini ayarladı, ofsayta duşmedi, koordinasyonunu ayarladı. Havada vuracak şekilde avantaj sağladı, durdurdu ve inmeden de vurdu. Ofsayta duşmemesi tecrube, goğusle alışı klas, vuruş klas. Falcao'nun bugun attığı golu Turkiye'de benim diyen oyuncu kolay kolay atamaz, atamaz, Ofsayta duşer. Ya da ofsayta duşmemek icin geri gelir top taca gider. Ucuncusu havada goğsuyle avantaj sağlayacak, elle alır, el alır rakip takım. Falcao koşeye bıraktı, bu kadar basit.
[h=3]ARDA TURAN'A OVGU[/h]Galatasaray'ın macı kazanma arzusu, hatta Babel'i neden cıkarıyor derken Arda'nın da 11'e 10'u hissettirmemesi var. Hangi anlamda? En az 2-3 dakika ikiye birler fauller falan yaptı. Oyunu durdurduğu icin ovmuyoruz ama Arda'nın girmesi 11'e 10'u bertaraf etti.
[h=3]"POZİSYON VERMEDİLER"[/h]Galatasaray'da şunu beğendim ikinci devre kazanma arzusunu doğru ataklarla net pozisyon yakalamasa da beğendim ama en cok beğendiğim ilk devre Okan'ın cıkardığı toptu, kolay değildi. 11'e 11'de pozisyon vermedi.
[h=3]"MARCAO KOTU OYNADI"[/h]Marcao cok kotu oynadı. Luyindama'da biraz yorgunluk var ama fizik kapasitesi iyi olduğu icin omuz omuza mudahalelerde iyi bir oyuncu. Hic pozisyon vermemesi cok onemli bir detay. Sadece ilk devre 30 ile 45 arası beğenmedim.
[h=3]"DAHA COK POZİSYONA GİRDİLER"[/h]Hep kotuye bakarsak haksızlık yapmış oluruz takımlara. Son dakikalarda Galatasaray 10 kişi daha cok pozisyona giriyorsa bu onemlidir. Pozisyon da vermiyorsa bu da onemlidir. Psikolojik olarak iyi durumda olmadan kazanması da cok onemliydi. Cunku berabere de bitebilirdi.
[h=3]"FAUL VERİLEBİLİRDİ"[/h]Bircok Galatasaraylı arkadaş ilk golun faul olduğunu soyluyor. Coğu faul verebilirdi ama UEFA'nın verdiği kararlarda ikili mucadelelerde hakemlerin bazen hoşgorulu olmasını soyluyor. VAR net faul demiyorsa, bence şoyle olmuştur Arda Kardeşler ikili mucadele demiştir. VAR da mudahale etmemiştir. 60 saniye beklemeleri ofsayt kontroludur.
[h=3]"PENALTIYI GORMELİYDİ"[/h]Ama penaltıda goruyorsan şak diye vereceksin. VAR buyuk huner yapmadı orada, olması gerekeni yaptı. Arda Kardeşler penaltıya o kadar yakın ki sen ver VAR iptal etsin. Hakemlerin akıllı olması lazım, utanacak bir şey yok. Gozunun onunde. İki hatadan bahsettim. Hatta Babel'in pozisyonundan 2-3 dakika sonra Marcao oyuncuya cok hafif bir mudahale yapıyor, gormedi. 4. hakeme teşekkur etti.
[h=3]"FALCAO'NUN KARTI İNANILMAZ, OLMAZ"[/h]Kırmızı kart pozisyonuna gelince, inanılmazdı olmaz. Futbolculuk sizin gorduğunuz gibi oyle kolay bir iş değil. Futbol vucutla, ayakla, parmakla her şeyle oynanan bir oyun. Kural kitabı var ama Allah'ın emri değil bu. Santrafor top saklıyor, saklarken eli geldi. 1.95 oyuncu olsa goğsune gelirdi. Dirsek yoksa ben kart gostermem. İkisinden biri kesin sarı kart değildi. İkincidekini net gormedim. Bazen oyuncular kendini oyle bir atıyor ki rakip futbolcunun ekmeğiyle oynuyorlar. Hakem Falcao'ya maksimum 1 sarı kart vermeliydi. İlki asla sarı değildi. Yanağına eli geliyor. Boyle bir şey olur mu? Topu saklamasın mı? Sacma sapan sarı karttı. O kadar yatacak darbe yoktu. Arda Kardeşler kotu bir mac yonetti. Birkac iyi macı var ama şoyle bir yukselemiyor.
[h=3]"LUYINDAMA UCHE GİBİ"[/h]Luyindama tam şoyle hazır değil. Kim biliyor musunuz? Benzeri Uche! Gectim zannedersin ama olmaz. Dengeli oyuncu, vucudunu iyi kullanıyor. Aralarındaki surat farkını pozisyon alarak kapatıyor.
[h=3]"MARCAO'YU ABARTIYORLAR"[/h]Ama Marcao cok dağınık. Medyayı okuyorum Marcao'yu Beckenbauer falan yapıyorlar ama Marcao normal bir futbolcu. Dağınık, Anadolu takımlarında olsa senede 5 kez kırmızı kart gorur. Kotu oyuncu mu değil. Hic ilerleme var mı derseniz yok. 9 milyon euro falan diyorlar ya yanında birini daha verin gonderin. Luyindama 6 ay oynamamış cıkar defanstan olmaz. Marcao gol yedirmek icin cok uğraştı. Hoca bir pozisyonda cıldırdı.
[h=3]"MUSLERA BAŞKA SEVİYE"[/h]Dunyanın hangi takımına bakarsanız bakın birinci kalecisi ile ikinci kalecisi arasında fark yok diyemeyiz. Hele Muslera ise altındaki daha başka. Fatih de kotu kaleci değil ama Muslera'nın cıtası cok yuksek. Gunumuzde ikinci Muslera gibi kaleci yedekleme luksu yok. Mesela Barca'da surekli aynı kaleci var, Liverpool, City, Barca hepsi icin aynısı gecerli. Galatasaray'ın tarihine bakın Fenerbahce iyi yerli kaleciler cıkarmıştır. Galatasaray da iyi yabancı kaleciler getirmiştir. Gelmiş gecmiş bence en iyi Galatasaray kalecisi de Muslera'dır.
[h=3]RODRIGUES- SERI İDDİASI[/h]Seri devre arasında gelirse işi değiştirir. Rodrigues cok iddialı olmaz. Geriye giden bir oyuncu. Seri de kadroda yok orada. Şunu soyleyeyim. Buyuk kulupler artık deplasmanda daha başarılı olacaklar. Evde puan kayıpları atacaklar. Artık kesin evde yener diyemiyoruz.
[h=3]"İSKOCYA VE UKRAYNA'NIN TURKİYE'Yİ GECMESİ"[/h]Bir Portekiz ligini ele alırsak Porto, Benfica... Butceleri bizden duşuk. Feghouli 20 milyon alıyor. Fenerbahce'de onceden 4-5 veriliyordu. Falcao'ya burada kazandığı paranın yarısını vermezler. Turkiye maalesef son 8 yılda borclanıyor. Coğalınca yaş ortalaması yukseldi. Başrımız daha da geriye gidecektir. Piyasada futbolcuların kazandığı... Al Hilal'e cevirdiler burayı.
[h=3]"YURT DIŞINA GİDENLER"[/h]Genclerimiz gitti. Zeki burada oynuyordu mesela kim istedi? Eminim ki Galatasaray Fenerbahce istese giderdi. Umut Meraş gitti. Merih Demiral, Fenerbahce'de idman yapıyordu. Şu an kalsa oynuyordu. Cağlar'ı kim istedi? Oynayamayız diye doğru yaptılar. Cocuklar doğru yaptı. Real Madrid'e mi gittiler hayır! Burak Yılmaz parasını doğru durust alsa asla bu yaşta Lille'de macera falan aramazdı. İhrac ettiğimiz oyuncular burada istenmeyen oyuncular.