Binlerce on lisans mezununun ter doktuğu KPSS On Lisans oturumu saat 12.25 itibarıyla sona erdi.
Turkiye genelinde binlerce on lisans mezunu adayın ter doktuğu Kamu Personeli Secme Sınavı (KPSS) On Lisans oturumu saat 12.25'de sona erdi. Adayların salonlara alımının saat 10.00 itibarıyla bittiği sınav, 10.15'te başladı. Korona virus tedbirleri kapsamında okul girişlerinde maske ve dezenfektan dağıtılırken, adayların sosyal mesafe kurallarına uygun olarak oturmaları sağlandı. Adaylar iceride ter dokerken, aileleri okul kapısında dua etti. Genel Kultur ve Genel Yetenek testlerinde 120 soru yoneltilen adaylara 130 dakika sure verildi.
Sınavının iyi gectiğini soyleyen Ayşe Ozturk, "Guzeldi genel anlamda, iyi gecti. Cok zorlayıcı değildi bana gore. İnşallah iyi gecmiştir herkesinki. Hedefim, guzel bir puanla Sosyal Hizmetler'e atanabilmek" dedi.
Rumeysa Buket Yer ise, "Fena değildi ama Turkce'de bir zorlama vardı, başlarda kolaydı. Matematik bana gore biraz kolay geldi. Vaktim yetmedi, yetseydi daha cok yapabilirdim. Orta duzey diyeyim, tam iyi gecti diyemeyeceğim malum. Deniz teknikeriyim. İstanbul civarı atama bekliyoruz. Şehir secmek gibi bir imkanımız yok maalesef" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı