İkinci el araba fiyatlarında meydana gelen artışlar sonrasında Kocaeli'de bulunan oto pazarına araclarını satmak isteyenler akın ederken, arac almak isteyen vatandaşlar ise fiyatlardan şikayet ederek eli boş donuyor. Bal satmak icin geldiği pazarda fiyatları gorune aracını satmaya karar veren vatandaş ise, "Bal satmaya geldim, fırsatı da değerlendirmek istiyorum" dedi.
İkinci el araba fiyatlarında artış devam ediyor. Araba fiyatlarındaki artışın devam etmesini fırsat bilen vatandaşlar ise araclarını satmak icin Kocaeli'deki oto pazarlarına akın etti. Oto pazarına gelerek arabalarını satmak isteyen vatandaşların araclarının penceresindeki fiyatları gorenler ise pazardan eli boş dondu. Fiyatların yukseldiğini gorunce fırsatı değerlendirmek istediklerini soyleyen arac sahipleri, alıcı bulamadıklarını belirttiler. Arac almak isteyen vatandaşlar ise fiyatların cok yuksek olduğunu belirterek, cozum bulunması gerektiğini dile getirdiler.
Bal satmak icin geldiği oto pazarında fiyatların yuksek olduğunu gorunce aracını satmaya karar verdiğini soyleyen Ercan Avcı, "Şu anda buraya bal satmaya geldim ben. Fakat istediğim fiyata muşteri bulabilirsem arabayı da satarım. Ben tok satıcıyım. Şu anda sıfır arac olmadığı icin ikinci el fiyatları fırlamış durumda. Arabası olan varsa satsın, beklesin. Fırsatı değerlendirmek istiyorum. İnsanlar muhabbet etmeye gelmiş, alıcı yok. 3 hafta once alan alanaydı, şimdi bakıyorlar. İnsanlar etikete bakıp geciyor. Bal satmaya geldim, fırsatı da değerlendirmek istiyorum" dedi.
"20 bin TL butcem var, bu paraya araba bulabilmek mumkun değil"
Oto pazarına 20 bin TL butcesi ile arac almaya geldiğini soyleyen Cemal Ozcelik isimli vatandaş, fiyatları gorunce şaşırdığını ifade ederek, "Arac bakmaya geldik ama maalesef alamıyoruz. Cunku fiyatlar cok pahalı. Delinin birisi kuyuya bir taş attı, şimdi bin tane akıllı cıkartamıyor. Fiyatlara bak kardeşim, olmayacak arabalar 25 bin TL, 40 bin TL. Benim en cok 20 bin TL butcem var. Bu paraya araba bulabilmek mumkun değil. O fiyata alamıyorsun. Binilecek araba alamazsın. O fiyata aracların guvenliği yok. Binilecek en duşuk araba 40 bin-50 bin TL. Fiyatları gorunce vazgectim. Herkes oyle, bakıyorlar almıyorlar. Olmayacak fiyatlar bunlar" diye konuştu.
Fiyatların yuksek olmasını değerlendirmek icin otomobilini satmaya karar verdiğini belirten Ramazan Altun ise, "Aracımı satmaya geldim. İkinci el fiyatları fırlayınca belki kar ederim diye aracımı pazara getirdim. Muşteriler aracın hasarına, bir de kilometresine bakıyor. Şimdi fiyatlar yuksek olduğu icin de muşteri yok. Fiyatı gorunce aracın kusuruna yonleniyorlar. 'Hasarı ne kadar, kilometresi ne kadar' gibi sorularla fiyatı duşurmeye calışıyorlar. Fiyatlar yuksek olduğu icin halkımız kusurlarına yonleniyor. Biz de fırsatı değerlendirmeye calışıyoruz" şeklinde konuştu.
Fiyatlara tepki gosteren Muzaffer Erdem, "Araba bakıyorum ama bisiklet alıp gideceğim. Fiyatlar aşırı yuksek. 40 bin TL değerindeki araba olmuş 80 bin TL. Nasıl alalım? Gecmişe gore fiyatlar uc katı olmuş. Araba bakmaya geldik ama boş gidiyoruz. Buradan giderken sebze, meyve alayım da boş gitmeyeyim dedim. Araba almaktan vazgectik. Daha da yukseğe gidiyor, hic duşeceğe benzemiyor. Yetkililer bu işe el atsın" ifadelerini kullandı.
-İHA-
Kaynak: İhlas Haber Ajansı