Romanya'nın Poiana Braşov kentinde duzenlenen Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası'nda 4 altın, 4 gumuş ve 2 bronz madalya kazanarak Turkiye'yi madalya sıralamasında birinciliğe taşıyan milli atletler yurda dondu.
Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası'nda 8 şampiyonluk unvanının 4'unu kazanan ve madalya sıralamasında ilk sırayı alan milli atletler, İstanbul Havalimanı'nda bazı calışanlar ve vatandaşlarca sevincle karşılandı. Milli Takım Dağ Koşuları Koordinatoru Hasan Babac, Balkan Şampiyonası'ndan Turkiye'ye madalya ve kupalarla gelmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, "Tum sporcu kardeşlerimi kutluyorum. Genel klasmanda takım halinde Balkan şampiyonu olduk. Sporcularımız gercekten başarılı bir yarışma cıkardılar. 18 madalya aldık. 12 sporcuyla 18 madalya gercekten guzel bir sonuc. Ayrıca iki sporcu arkadaşımız da ilk kez milli olmalarına rağmen kursu yaptılar. Bu da bizler icin sevinc kaynağıdır. Onları milli takıma kazandırdığımız icin de cok mutluyuz. Bize katkılarından dolayı Federasyon Başkanımız ve tum yetkililere teşekkur ediyorum" ifadelerini kullandı.
TURKİYE'YE DERECEYLE DONDULERBuyuk erkekler yarışında parkuru 59.07 ile tamamlayarak birinci olan Abdullah Cakır, zor bir yarıştan mutlu bir şekilde yurda donduğunu soyledi. Cakır, "Rakiplerimiz de emek vererek geldi turnuvaya. Hepimiz Allah'a şukur pes etmedik ve dereceyle donduk ulkemize. Ulkemizi en guzel şekilde temsil edip bayrağımızı goklere cektirdiğimiz icin cok mutluyum. Ardadaşlarıma da emeklerinden oturu teşekkur ederim" diye konuştu. 20 yaş altı erkeklerde altın madalya kazanan Mehmet Vefa Aydemir de derece kazanarak Turkiye'ye donduğu icin gururlu ve mutlu olduğunu vurguladı, "Gecen sene de yarışmaya katılmış ve ucuncu olmuştum. Bu sene cok şukur şampiyon alarak gururlu bir şekilde yurda donduk. Takım olarak diğer turnuvalarda da umarım daha guzel sonuclar donecek" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / İbrahim YILDIZ