Erman Toroğlu, Galatasaray'ın 2-1 kazandığı BB Erzurumspor macının ardından A Spor ekranlarında macın hakemi Arda Kardeşler ve VAR hakemi Suat Arslanboğa'ya tepki gosterdi.
[h=3]İşte Erman Toroğlu'nun acıklamaları;[/h]Galatasaray'ın kazandığı golden 4-5 pozisyon evvel net faul var. Babel, adamı belinden, kafasından alıp indiriyor, topu kazanıyor ve top gidip gol oluyor. Bir gun uyguluyorlar, bir gun uygulamıyorlar. Hakem VAR'a gitmedi, VAR baktı. Yayıncı kuruluş sonda ne gosterdi? Ofsayt gosterdi, zaten ofsayt değil, bana ne gosteriyorsun. İnsanları nasıl aldatıyorlar ya. VAR'a gittiler, VAR baktı diye duşunsunler istiyorlar.

[h=3]"BUNLAR NASIL FIFA HAKEMİ OLMUŞ?"[/h]Erzurum'un kazandığı penaltıda hakem 4-5 metreden goruyor, o kadar net penaltı ki... Kabak gibi penaltı! Adam indiriyor, lap diye vuruyor. Bunu seyreden bir hakemin, bu ters donerse, hareketi de yerse penaltı olur demesi ve cart diye calması lazım. Bunlar nasıl FIFA hakemi olmuş?
[h=3]"TERİM DEMEK Kİ ETKİLİ"[/h]Fatih hoca Galatasaray olunca VAR'da bakıyorlar diyordu, demek ki etkili, bu sefer bakmadılar. Hakemin goreceğiz bir faul aslında. Fatih Terim taktik verirmiş, Mehmet Ozdilek taktik verirmiş falan hepsi boş.
[h=3]"MİDEM BULANIYOR"[/h]Erzurum - Galatasaray değil de, Galatasaray - Fener, Galatasaray - Beşiktaş falan olsaydı, bu hakem sahadan cıkamazdı. Bana teknik taktik falan anlatmayın. 90+'da bir penaltı daha var, vermedi. Bunları seyrettikten sonra midem bulanıyor. Ne tekniği, ne taktiği, ben calışacağım, sen sonra gelip bunu yapacaksın.
[h=3]"90+'DA PENALTI VAR"[/h]Yuruyun gidin ya, sen benim emeğimi calamazsın! Gozunun onundeki penaltıyı calamadı, VAR'a gitti. Zaten vermiyor, 90+'da bir penaltı daha var, net penaltı. İki metreden top carpıyor, hakeme carpıyor, bir top hakem carpıyorsa, hakemliğini bitireceksin, duz mantık. Bir hakem oyuncunun onune geciyorsa ve top carpıyorsa ondan hakem olmaz.
[h=3]"HAKEM MAFYASI VAR"[/h]Ulkede hakem yetişmesi torpille, belli grupların elinde. Hakem mafyası var, Turkiye'de her şeyin mafyası var, şekerin de mafyası var. Mafya derken, mafya etkili bir gruptur. Hakem camiasında hakem cıkarken doğru cıkmıyor, hak edeni cıkarmıyorlar. Onun adamı, onun dostu, gozlemci yolluyorlar, yuksek puan veriyorlar falan.
[h=3]"FALCAO'YU GOSTERMEDİLER"[/h]Bu macı seyredin, gunah Erzurum'a ya! Yayıncı bazı pozisyonları gostermiyor. Pozisyon oluyor, bakayım diyorum, Falcao'nun dirsek pozisyonunu goremedim, atılır mı, atılmaz mı bilmiyorum, pozisyonu gormuyorum, anlamadım. Sen bana bir pozisyonu goster ya! Falcao ayarındaki bir adam o hareketi yapmaz zannediyorum, zeki bir oyuncu ama pozisyonu goremedim. Kasıt var mı yok mu ben anlamadım. Anlayan yardım etsin. ama net pozisyonlara baktığınızda bu iş nasıl bitmeli dediğinizde dun gece G.Saray hakem desteğiyle macı kazandı.
[h=3]"AKILLI OLSA FAUL VERİR"[/h]Galatasaraylı oyuncu, uzatmada Erzurumlu oyuncu ceza alanına girmeden sol eliyle boğazına cakıyor, devam ettiriyor, Erzurumlu oyuncu one geciyor, uzerine gidip itiliyor. Akıllı hakem olsa dışarıda faul verir, bir de sarı kart cakar, kurtarır. Bir de zeki değil! Hakem biraz da zeki olacak.
[h=3]"HAKEM RUHUNU VERMİŞ"[/h]Bir halt yapıyorlar, dengeleme mi yapıyorlar, korkuyorlar mı, onu da bilmiyorum. Bana ne Beşiktaş'tan, Galatasaray'dan, Fenerbahce'den. Daha seremonide bir arkadaşım aradı, avukat, hakemin suratını gordun mu dedi. Aynı şeyi gormuşuz. Hakem cıkmış, ruhunu vermiş durumda zaten. Suratına bakıyorum, hakem sahada değil zaten, vucut dili.
[h=3]"EĞİTİM BOYLE"[/h]Uilenberg falan ya, eurodan gosteriyorlar pozisyonları. Diş yaptırmaya ucakla geliyorlar ama eğitim boyle.