Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yonetim Kurulu Başkanı Lutfi Bayraktar, hedeflerinin 2021 yılı icerisinde kapasitelerini gunluk 60 ton uretim olarak revize etmek olduğunu bildirdi.
Bayraktar, yaptığı yazılı acıklamada, kuruma bağlı Entegre Fındık İşleme Tesisi'nde (EFİT) devam eden uretim ve yeni yatırımlarla ilgili değerlendirmede bulundu.
Tuketicilerin FİSKOBİRLİK markalı urunlere yoğun talep gosterdiklerine işaret eden Bayraktar, yeni yatırımlarla gunluk uretim kapasitesini 50 tona yukselttiklerini aktardı.
Bayraktar, hedeflerinin urun ceşidini artırmak olduğunu ifade ederek tuketici odaklı ve kaliteden taviz vermeden uretim faaliyetlerine devam edildiğini belirtti.
Şeker ilavesiz fındık ezmesinin raflardaki yerini aldığını, gelecek yıl yeni yatırımlarla uretim miktarını artırmayı amacladıklarını kaydeden Bayraktar, "Hedefimiz 2021 yılı icerisinde kapasitemizi gunluk 60 ton uretim olarak revize etmek. Bu doğrultuda yaklaşık 10 milyon liralık yatırım daha gercekleştiriyoruz. Tum altyapı calışmaları ve anlaşmalar tamamlandı." ifadelerini kullandı.
Bayraktar, Turk fındığına değer katmayı surdureceklerini vurgulayarak şoyle devam etti:
"Fındık konusunda sektorde yıllardır en buyuk markalardan biri FİSKOBİRLİK. Birliği sadece paketli fındık ureten bir marka olarak gormek doğru değil. Paketli fındık alanında olduğu kadar fındık mamulleri konusunda da oldukca iddialı ve bu alanda yeniliklerin oncusu olmayı surduruyor. FİSKOBİRLİK olarak Turk fındığına değer katmak ve yeni istihdam alanları sağlamak adına calışmalarımız aralıksız devam edecek."
Bayraktar, 20 olan urun sayısını 2021 yılında 25'e cıkarmayı hedeflerini belirtti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Atakan Cıtlak