DENİZLİ'de belediye otobusunde fenalaşarak baygınlık geciren ve şoforun guzergahını değiştirerek hastaneye ulaştırdığı Hasbiye Durmuş (48), taburcu edildi. Olumden donduğunu belirten Hasbiye Durmuş, kendisini hastaneye yetiştiren otobus şoforune teşekkur etti.
Olay, 20 Ekim Salı gunu akşam saatlerinde TOKİ-Otogar seferini yapan Buyukşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.'ye ait belediye otobusunde meydana geldi. Bulent Deyneli yonetimindeki 20 BLD 71 plakalı belediye otobusu, Adalet Mahallesi'ndeki durakta bekleyenleri aldıktan sonra hareket etti. Kısa sure sonra otobusteki yolculardan biri fenalaştı. Yolcunun bayıldığını fark eden otobus şoforu Deyneli, guzergahından cıkarak yolcuyu Servergazi Devlet Hastanesi'ne goturdu. Hastayı hastanenin acil servisine teslim eden Deyneli, diğer yolcuların takdirini topladı.
Hastaneden taburcu olan Hasbiye Durmuş, Denizli Buyukşehir Belediyesi Otobus İşletmeleri'ne giderek teşekkur ziyaretinde bulundu. Ziyarete Denizli Buyukşehir Belediyesi Ulaşım AŞ. Genel Muduru Mustafa Gokoğlan ile şofor Bulent Deyneli katıldı. 'BENİ OĞLUMA KAVUŞTURDU'Hasbiye Durmuş, olay gunu ilaclarını almak icin dışarıya cıktığını, daha sonra 360 numaralı otobuse binmesinin ardından fenalaştığını anlattı. Şoforun kendisinin fenalaştığını anlayıp, otobusu durdurarak yanına koştuğunu ifade eden Durmuş, "Allah razı olsun ondan, koştu elimi tuttu, ilaclarımı verdi" dedi. Hastanede uyandığında otobus şoforunu televizyonda gorduğunu ve 'Seni bu ağabey hastaneye getirdi, hayatını kurtardı' dediklerini anlatan Durmuş, "Kalp krizi gecirmişim, beni yoğun bakıma aldılar, mucize olarak uyandım. Ağabeyi gormek ona teşekkur etmek istediğimi soyledim. Cunku beni oğluma kavuşturdu. Kendisine cok teşekkur ediyorum" dedi.
'HER ZAMAN GOREVE HAZIRIZ'Şofor Deyneli ise, Durmuş'un otobuse binmesinin ardından rahatsızlandığını anladığını belirtip, "Otobusu kenara cektim. Durumu daha da fenalaşması uzerine hemen acil bir şekilde otobusle hastaneye goturdum. Biz her zaman goreve hazırız, vatandaşlarımız bizlere emanet, onların yanındayız" dedi.Buyukşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş Genel Muduru Gokoğlan ise, Durmuş'a gecmiş olsun dileklerini iletip, ziyaret icin teşekkur etti. Olay gunu yaşananları anlatan Gokoğlan, "Cok şukur hanımefendi iyileşmiş ve ayakta. Şofor arkadaşımıza da cok teşekkur ediyorum. Biz otobuslerimizde yolcularımızı gidecek oldukları noktalara guvenle ulaştırmak icin elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Deniz TOKAT