Tokat'ın Niksar ilcesinde yaşayan ve yakalandığı yeni tip koronavirusu (Kovid-19) yenen Sevgi Uzer, "Nefes almak ne buyuk bir nimetmiş onu anlamış olduk. Maske taktığımız ve hijyene dikkat ettiğimiz halde bize bulaşıyorsa kesinlikle herkese gelebilir." dedi.
Bir kamu kurumunda calışan Sevgi Uzer, 1 ay once yakalandığı Kovid-19'u 20 gunden fazla evde karantinada kaldıktan sonra atlatarak yeniden işine başlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Sevgi Uzer, AA muhabirine, Kovid-19 hastalığının kendisine iş yerinden bulaştığını soyledi.
İş yerinde maske takmaya ozen gosterdiklerini dile getiren Uzer, "Bende bademcik şişmesi oldu. Buna bağlı olarak ateşlenme yaşadım. Daha sonra test yapıldı, pozitif cıktı. Karantina surecimiz başladı." diye konuştu.
Başlarda normal nezle gibi olduğunu ancak ikinci gunden sonra ciddi eklem ağrıları yaşadığını anlatan Uzer, "Tarifi yok gibi aslında. El ve ayak bileğimde şiddetli ağrılar, baş donmesi ve mide ağrısı oldu. Cok yorgunluk ve uyuma hissi vardı. Hicbir şeyden tat alamadım. Yediklerimizden bir şey anlamadık. Yorgunluk ve halsizlik epey devam etti." ifadelerini kullandı.
Uzer, bu donemde, "Acaba sonu ne olur?" diye duşunduğune işaret ederek, şunları kaydetti:
"Nefesimin yetmediğini hissettim. Konuşurken oksurukler başladı. Derin derin nefes alamıyorsunuz. Yarım nefes şeklinde gidiyor. O nefes size yetmiyor. Nefes alırken goğus kafesinizin acıdığını hissediyorsunuz. İnsana kotu hissettiriyor. En cok ona uzuldum. Nefes almak ne buyuk bir nimetmiş onu anlamış olduk. Maske taktığımız ve hijyene dikkat ettiğimiz halde bize bulaşıyorsa kesinlikle herkese gelebilir."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ekber Turkoğlu