SULTANGAZİ'de, 2 komşu esnaf arasında yaşanan 'guvenlik kamerası' tartışması yargıya taşındı. İş yerinin bulunduğu iş hanının ortak alanına guvenlik kamerası yerleştiren Serhat Ozturk, aynı iş hanında bulunan spor salonu sahibi olan Milli Takım Antrenoru Erdem Ozcan ve oğrencilerinin tanıtım flamalarını taşıdıkları sırada kameraya zarar verdiğini iddia etti. Ozcan ise kendisine yoneltilen suclamaları kabul etmezken, Ozturk konuyu yargıya taşıdı.
Olay, Cebeci Mahallesi 1'inci Cebeci Caddesi uzerinde bulunan iş hanında yaşandı. İş hanında bilgisayar tamiri ve yazılım uzerine iş yeri bulunan Serhat Ozturk, binanın ortak alanı olan girişine guvenlik kamerası yerleştirdi. Yaklaşık 10 yıl once guvenlik amacıyla ortak alana yerleştirilen guvenlik kamerasının acısı, iş hanının girişini goruyor. Ozturk, yaklaşık 1 hafta once guvenlik kamerasına, aynı iş hanında bulunan spor salonu bulunan antrenor Erdem Ozcan tarafından zarar verildiğini one surdu. Ozturk, Ozcan'ın yetiştirdiği oğrencilerini de olaya alet ettiğini ve kendisini tehdit ettiğini soyledi. Ozcan ise kendisine yoneltilen suclamaları kabul etmeyerek, dışarıda bulunan tanıtım flamalarının iceri alındığı sırada yanlışlıkla kameraya carptığını ifade etti.
"OĞRENCİLERİNİ UZERİME SALMAKLA TEHDİT ETTİ"
Serhat Ozturk, "Burada bilgisayar uzerine işletmemiz var. Yaklaşık 10 senedir buradayız. Bir guvenlik kameramız var. Yaklaşık 10 yıldır bu kamera yerinde duruyor. Alt katta spor salonu işleten Erdem Bey, geceleri gelip iş merkezinin kapılarını sonuna kadar acık bırakıyor. Bunun sebebini sorduğumuz da 'benim canım boyle istiyor' diye cevap veriyor. ve kapı şu anda işlemez durumda. Bir hafta once de birisiyle guvenlik kameramızı bulunduğu yerden kaldırmamız icin haber gonderdi. Ben bunu dikkate almadım. Yaklaşık 2-3 gun once kendi flama bayraklarıyla birlikte bilerek ve kaza susu vererek kameramın yonunu değiştirdi. Kendi imkanlarımla bunu duzelttim. Bir gun sonra baktım ki, kendi eğittiği cocuklara kamerayı ozellikle bozduruyor. Bir eğitmenin oğrencilerini kendi emellerine yonelik yonlendirmesi hoş bir durum değil. Yarın, obur gun bu cocukları başka bir amacla yonlendirebilir. Ben burada ailece calışıyorum. Belki cocuğuma, eşime, bana zarar verebilir, verdirtebilir. Ben bunun icinde kaygılıyım. Kendisi ayrıca beni 'benimle uğraşmayın. Sizin biletinizi kestim. Artık derdinize yanın. Buradaki cocukları uzerinize salarım' şeklinde tehdit etti. Nitekim de bunun başlangıcını gectiğimiz gun yaptı. Kameramızı kaza susu şekli vererek bozdurtarak yaptı. Guvenlik kamerasının bulunduğu nokta ortak kullanım noktası, iş hanının girişi. Kamera acıcı dış kapıyı goruyor. Onun kişisel, ozel alanı değil. Şu anda kamera kırık bir şekilde yerinde duruyor. Ortak alanı goren bu kameradan bu şahıs neden rahatsız oluyor? Onu kendisine sormak lazım. Bu olay yargıya, savcıya intikal etti. İki tane genc cocuk, sicil alabilirler. Bundan aileleri haberdar değil" dedi.
"BURADA MAFYA YETİŞTİRMİYORUZ"Kendisine yoneltilen suclamalara cevap veren Erdem Ozcan, "Ben 16 seneden beri aynı yerde ikamet eden spor kulubu olan ve milli takım antrenoruyum. Ceşitli dunya şampiyonluğu yaşayan Sultangazi'ye hizmet eden bir kulubuz. Kulubumuzun icerisinde 7 tane kayıt yapan kameramız olmasına rağmen ortak alana kesinlikle bir kamera koymadık. Ama bizim mal sahibimizle ve bilgisayarcı arkadaş arasında ortak alana kurulan kamera nedeniyle bir sorun soz konusu. Bundan dolayı benim bir rahatsızlığım soz konusu değil. Ama benimde kullanılmasını istemeğim bir alan. Benim kapımın onunde velilerimin ya da iceri girip cocuklarımın gozetlenmesinin doğru olmadığını duşunuyorum. Zaten biz kayıt altındayız. 7 tane kameramız kayıt yapıyor. Ortak alana ben kendim dahi kamera koymadım. Rahatsızlık duyuyoruz. Ancak flama ile ilgili kameraya bir carpma oldu. Mal sahibi ile aralarında problem var. Bizi de biraz kullanmış gorunuyorlar. Ne olduğunu anlamış değilim. Dışarıda bulunan flamaları alırken birkac defa kameraya carpma soz konusu. Cunku iki metre civarında flamalar. Ben akşamları flamaları dışarıda bırakmıyorum cunku. Cocuklar da alırken carpmış olabilir. Tehdit soz konusu olamaz. Ben 16 yıldan beri burada şampiyon cocuklar yetiştiriyorum. Hicbir oğrencimi boyle bir şeyin icerisine sokmam. Bu tarz iftiralar cok rahatsız edici. Milli başarılar elde etmiş bir antrenor olarak neyin bilincli yapılması gerektiğini bilen birisiyim. Ben burada cocuklarımıza eğitim veriyorum. Burada mafya yetiştirmiyoruz" diye konuştu.
YARGIYA TAŞINAN OLAY GUVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Yargıya intikal eden ilginc olayla ilgili guvenlik kamerası goruntulerin de, spor salonundan antrenor Erdem Ozcan ile birlikte iki oğrencinin cıktığı goruluyor. Oğrencilerden birinin dışarıda bulunan tanıtım flamasını alarak iceri girdiği, diğer oğrencinin dışarıda beklediği, antrenor Erdem Ozcan'ın salonun giriş merdivenlerinde olduğu kameraya yansıyor. Tanıtım flamasını alarak iceri giren oğrencinin, flamanın demir cubuğuyla guvenlik kamerasına vurarak acısını değiştirdiği goruluyor. Yaklaşık iki gun sonra guvenlik kamerasına yansıyan bir başka goruntude ise, Ozcan'ın salondan cıkarak iş hanından dışarı cıktığı ve kısa bir sure sonra elinde iki tanıtım flaması ile iceri girdiği, flamanın demir cubuğu ile guvenlik kamerasına vurduğu goruntulere yansıyor.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Emin YEŞİL