Guney Koreli teknoloji devi Samsung'un Yonetim Kurulu Başkanı Lee Kun-Hee, 78 yaşında hayatını kaybetti.
Teknoloji devi Samsung Electronics Yonetim Kurulu Başkanı Lee Kun-Hee 78 yaşında yaşamını yitirdi. Şirket tarafından Lee'nin olumune ilişkin yapılan acıklamada, "Samsung olarak hepimiz onun hatırasını yaşatacağız. Onunla paylaştığımız yolculuktan dolayı minnettarız" ifadeleri kullanıldı.
Lee, 1987'de babası Lee Byung-chul'un olumunun ardından Yonetim Kurulu Başkanı olduğu Samsung'un dunyanın en buyuk teknoloji şirketi olmasını sağladı. Forbes'e gore, Lee yaklaşık 21 milyar dolar serveti ile Guney Kore'nin en zengin insanıydı.
Lee Kun-Hee, vergi kacırma ve yolsuzluk suclamalarının ardından 2008'de gorevinden istifa etmişti. Vergi kacırma sucundan 3 yıl hapis cezası alan Lee, 2009'da Guney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak'ın ozel af cıkarmasının ardından beraat etmişti. Lee, 2010'da yonetim kurulu başkanlığına geri donmuştu. Ancak 2014 yılında gecirdiği kalp krizi sonrası tedavi altında yaşamaya başlamıştı. - SEUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı