Osmaniye'nin Duzici ilcesinde yaşayan 3 cocuk annesi Elif İclek, futbola yetenekli oğlu ve kentteki diğer cocuklar icin kulup kurup başkanlık gorevini ustlendi.
İclek, oğretmenlerince futbola yeteneği olduğu soylenen 11 yaşındaki oğlu Omer'in eğitim alması icin futbol antrenoru Metin Ciloğlan ile goruştu.
Ciloğlan'dan oğluna futbol dersleri vermesini isteyen İclek, antrenorden "Sadece Omer'e değil, ilcedeki diğer yetenekli cocuklara da fayda sağlayacak bir kulup kuralım." teklifini aldı.

Teklif uzerine Elif İclek ve Metin Ciloğlan ile oğretmen Yusuf Gecit'in girişimleriyle şubat ayında, ilcede Duzici Demirspor Futbol Kulubu kuruldu.
Başkanlığını da İclek'in yaptığı kulupte, 50'den fazla cocuğa futbol eğitim verilmeye başlandı.
Hem başkanlık gorevini yuruten hem annelik yapan İclek, eskiden ilgi duymadığı spor dalında cocuklara faydalı olmanın mutluluğunu yaşıyor.
"Hedefimiz hepsinin iyi yerlere gelmelerini sağlamak"
İclek, AA muhabirine, futbolla oğlu sayesinde tanıştığını ve bu spora ilgi duymaya başladığı soyledi.
Oğretmenlerinin, oğlunun futbola olan yeteneğini gorduklerini ve bu yonde eğitim alması icin kendisiyle konuştuklarını dile getiren İclek, "Bazı futbol kurslarına yazdırdım ancak hem uzaklık hem de iyi bir eğitim verilmediğini gorunce gondermeyi bıraktık. Burada Metin hocamla tanıştık. Oğluma ders veriyordu. Bir gun 'Elif abla ilcede yetenekli oğrencilerimiz var. Bunlara bir kulup kuralım. Biz eğitelim, geliştirelim, diğer kuluplere gonderelim' dedi. O gun bir kulup kurmaya karar verdik ve bu yolda iyi bir şekilde ilerliyoruz." diye konuştu.
İclek, onceden futbolu hic sevmediğini, oğlu Omer sayesinde bu sporu sevmeye başladığını belirterek, şoyle konuştu:
"Başlangıcta 7-8 oğrenciyle başladık ve sadece 1 topumuz vardı. Şu an oğrenci sayımız 50'yi gecti ve 40'tan fazla topumuz, formalarımız ve başka imkanlarımız var. Kucuk bir kulubuz, velilerimizin verdiği aidatlarla bir şeyler yapmaya calışıyoruz. Şu ana kadar Super Lig takımlarının altyapılarına birkac oğrencimizi gonderdik. Hedefimiz hepsinin iyi yerlere gelmelerini sağlamak." dedi.
"Başkandan ote anneleriyim"
Turkiye'deki sayılı kadın futbol kulubu başkanlarından birisi olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını vurgulayan İclek, şunları kaydetti:
"Cok guzel bir duygu. İnsanların size gelip 'başkanım' demesi bile guzel bir şey. Sadece oğlumun değil buradaki tum cocukların annesi gibi oldum. Hepsini oğlum gibi seviyorum, onlara ilgi gosteriyorum. Onlar da beni oyle seviyor. Bir başkandan ote anne gibiyim, beni anneleri gibi goruyorlar. Bu sayede bir şeyleri başarabiliyorum. Eşim de bu konuda bana cok yardımcı oluyor. Bana desteği cok buyuk. İnşallah kulubumuzu ve buradaki cocuklarımızı iyi yerlere taşıyabilirim."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muzaffer Cağlıyaner